Jacob Marks visioner for boguniverset

Hvad skal vi (gøre) med litteraturen? Vi har spurgt kulturordførerne fra de politiske partier i Folketinget. I dag giver Jacob Mark fra SF sit bud.

”Hvis jeg vågnede op som ny kulturminister i morgen, ville jeg først og fremmest arbejde for at afskaffe det årlige sparekrav på to %, der år for år udhuler kulturområdet i Danmark. God kunst og kultur kan ikke leve på markedsvilkår i et lille land som Danmark. Derfor skal det ikke kun overlades til markedskræfter, personlige formuer og frivillighed.

Mangfoldighed og armslængde er to afgørende principper for SF. Uddelingen af offentlige midler skal holdes adskilt fra lovgiverne. Samtidig skal vi som lovgivere have blik for både at støtte den vilde nyskabende litteratur og samtidig sikre bredden i litteraturudbuddet.

Jeg mener, at alle skal have adgang til litteratur, og derfor ville jeg, som kulturminister, blandt andet kæmpe for vores biblioteker. Det er altafgørende, at vi sikrer fri og lige adgang til viden og information, uanset pengepung og sociale forhold. Vi skal sikre, at bibliotekerne fortsat kan løfte den vigtige samfundsopgave, at alle borgere har adgang til viden.”

 

Jacob Mark er: Gruppeformand for SF i Folketinget, ordfører for børn, undervisning, uddannelse og forskning samt ordfører for kultur, idræt og medier.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere