Jeg tænker ikke over, hvad jeg laver

Forfatter: claus ejner
Sider: 108
Omslag: Hæftet
Omslagsgrafiker: Clara Birgersson
Omslagsillustrator: claus ejner
Forlag: Gladiator

JEG TÆNKER IKKE OVER, HVAD JEG LAVER er lige så meget en læsebog, som den er en billedbog. Ikke fordi det skrevne fylder ret meget – nogle få billeder har en kort ledsagende tekst – men fordi billederne skal læses. De er fulde af betydning, overraskende og ofte med en venden-på-hovedet-logik à la Storm P.

Automattegningerne i JEG TÆNKER IKKE OVER, HVAD JEG LAVER har rod i en surrealistisk tradition. De gengiver et sanset og ubevidst aftryk af mødet med verden og flere af billederne kan ses som kommentarer til vores fælles hverdag, til vores forudfattede mening om dette og hint. Vores sociale interageren, vores drømme om kærlighed og rigdom etc. vrides en gang og afsløres i deres buldrende tomhed. – Den irsk-franske forfatter Samuel Beckett er en nærliggende reference, det absurde som sådan, men humoren, den særlige claus ejnerske humor, holder os fast.

Men der er også visionære, helt-ude-i-hampen-billeder, som skaber helt nye universer, andre muligheder, nye forbindelser mellem allerede kendte størrelser af typen gør-det-selv eller fra forbrug-og-smid-væk-samfundet. Og så parafraseres, citeres og refereres der indimellem også til forskellige historiske kunstværker.

Bogen viser 92 udvalgte automattegninger, der er lavet i perioden fra den 8. september 2016 til den 23. maj 2017. claus ejner er billedkunstner. Han arbejder med tegning, gouache og performance.

Fakta om bogen
Titel: Jeg tænker ikke over, hvad jeg laver
Forfatter: claus ejner
Sider: 108
Omslag: Hæftet
Omslagsgrafiker: Clara Birgersson
Omslagsillustrator: claus ejner
Forlag: Gladiator


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere