Jeg var engang

Undertitel: Sådan påvirkede barndommens gade mit liv
Forfatter: Bo Østlund
Originaltitel: Jeg var engang
Sider: 352
Omslag: Hardback
Omslagsgrafiker: Jørn Rasmussen
Forlag: Forlaget Heatherhill

I dette værk åbner 12 kendte danskere både deres hjerter og private familiealbummer og tager læserne med tilbage til barndommens gade. 
I hudløst ærlige samtaler fortæller de om deres opvækst som børn og unge. Om dæmonerne og englene. Om ilden i hjertet og smerten i sjælden. Om jagten på identitet. Og om alle de sten, de frivilligt eller ufrivilligt samlede op og tog med i tilværelsens rygsæk.
'Jeg var engang' er en magisk bog fyldt med fortællinger om glæde, sorg, kærlighed, omsorg og svigt. Det er magiske stunder, mareridt og rædselsøjeblikke i børnehøjde. Kort sagt alt dét, der på godt og ondt formede bogens fortællere og gjorde dem til de mennesker, de er i dag.
Samtidig er 'Jeg var engang' en kalejdoskopisk tur gennem tiden og landet. En historie om før og nu. Om by og land. En Danmarkskrønike fortalt af 12 vidt forskellige mennesker født i tidsrummet 1941 til 1973.
I bogen, som er en opdateret efterfølger til den anmelderroste bestseller 'Skilleveje' fra 2006, besøger forfatteren Bo Østlund 12 år efter sit seneste besøg atter de 12 for at høre, hvor tilværelsens lunefulde kastevinde førte dem hen - og det er blevet til et dusin nye stærke, overraskende og gribende samtaler om, hvordan livet tager fat i os alle på godt og ondt, mens kalenderbladene vendes.
*
De 12 medvirkende i 'Jeg var engang' er:
Michael FalchJens GaardboMarianne JelvedFlemming ØstergaardLisbeth KnudsenPeter Lund MadsenMogens LykketoftStig EllingPia KjærsgaardTobias TrierNaser KhaderErik Norman Svendsen
I bogen findes en kode, som giver adgang til endnu 10 kapitler fra 'Skilleveje' med 10 andre kendte danskere - bl.a. Allan Olsen, Flemming Jensen og Anders W. Berthelsen.
Det smukke coffee table-værk på 352 sider med stift bind er propfyldt med nye og gamle fotos i farve og sort-hvid, og det er derfor også en oplagt gavebog.
Bogen er skrevet af forfatteren og journalisten Bo Østlund, som også er manden bag de meget omtalte og anmelderroste bestseller-succes'er 'Modne Mænd' og 'Modne Kvinder' fra 2016 og 2017.
*
Anmeldelser af 'Skilleveje':
***** (5 stjerner)Vejle Amts Folkeblad:'Det er en vidunderlig bog, man bliver klogere af. Bogen er en kraftpræstation, dybt tankevækkende og et springvand af vidunderlige historier'.
***** (5 stjerner)Midtjyllands Avis:'En flot gavebog, hvor enhver vil kunne finde mulighed for identifikation'. 
***** (5 stjerner)Nordjyske Stiftstidende:'Der er næsten intet, der er ligegyldigt af alt det, der bliver sagt og tænkt i alle disse skæbnehistorier. En flot bog, man ikke lige bliver færdig med'.
***** (5 stjerner)Lolland-Falsters Folketidende:'Bogen tegner et vidtspændende tidsbillede, der gør den til en slags danmarkskrønike'.
**** (4 stjerner)Jyllands-Posten:'Bogens løfte om hudløse fortællinger fra barndommens gade holder'.
Politiken:'Ingen af fortællerne har grund til at fortryde deres deltagelse i dette projekt. En flot bog.
'Kristeligt Dagblad:'En meget vedkommende og flot bog, som ganske enkelt er gribende læsning. Det er lykkedes Bo Østlund med sine portrætter at skabe et både fascinerende og nuanceret stykke Danmarkshistorie.'

Fakta om bogen
Titel: Jeg var engang
Undertitel: Sådan påvirkede barndommens gade mit liv
Forfatter: Bo Østlund
Originaltitel: Jeg var engang
Sider: 352
Omslag: Hardback
Omslagsgrafiker: Jørn Rasmussen
Forlag: Forlaget Heatherhill


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere