Når hundene kommer

Ester og Isak er ét fra første møde, men et brutalt mord kiler sig ind i deres unge kærlighed og gør det smukke stygt. Svenske Jessica Schiefauer har skrevet en bog for unge om den første fængslende forelskelse, vold, gruppepres og besættelse. 

Den sommer Ester og Isak mødes, overmandes de af den første, altomsluttende kærlighed. Deres sommer fyldes med følelser, men midt i forelskelsen konfronteres de med en anden og mindst ligeså stærk kraft. For mens Ester og Isak driver væk i hinanden, vokser volden, da had og nynazisme trænger ind i deres lille by. Og selvom det er Ester og Isaks sommer, er det også den sommer, hvor en dreng tæskes til døde ved en stille sø. Og hvor Isaks bror er til stede, da det sker.

 

Da Jessica Schiefauer selv var 17 år gammel, blev en teenagedreng fra hendes lokalområde banket til døde. Med udgangspunkt i den tragiske episode begyndte hun at undersøge emnet unge og vold nærmere. Researchen resulterede i denne roman om at lade sig rive med af kærlighed og idealisme helt derud, hvor destruktionen tager over.  

 

Bogen modtog Augustprisen for årets svenske børne- og ungdomsbog i 2015.

 

Jessica Schiefauer (f.1978) er født i Sverige og uddannet folkeskolelærer i svensk og engelsk. Hun har dog aldrig nået at arbejde som lærer, for samme år som hun blev færdiguddannet, udkom hendes debut, Om du var jag (2009). I 2011 vandt hun Augustprisen for årets svenske børne- og ungdomsbog for Drengene (Pojkarna), som hun også var nomineret til Nordisk Råds Børne- og Ungdomslitteraturpris for i 2013.

 

Bogen må gerne omtales, men ikke anmeldes før udgivelsesdagen.

  

Med venlig hilsen

Høst & Søn


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere