Johan Cruyff: CRUYFF - Mit livs bane

Johan Cruyff, en af fodboldhistoriens helt store profiler, nåede at lægge sidste hånd på sin erindringsbog, inden han døde i marts 2016. I bogen får man et unikt indblik i Cruyffs mange dramatiske kampe – både dem på banen, dem i omklædningsrummet og dem på ledelsesgangen. Bogen har forord af Frank Arnesen.

Cruyff fortæller historien om sit liv. Fra gadefodbolden i Amsterdam til han som tiårig bliver meldt ind i Ajax, hvor han er med til at vinde Europa Cuppen tre gange. I 1973 rykker han – for en rekordstor sum - til Barcelona. I hans første sæson vinder holdet La Liga, og Cruyff kåres til årets europæiske spiller.

 

Han trækker sig tilbage som aktiv spiller i 1984 og har derefter succes som cheftræner for først Ajax og siden FC Barcelona, hvor han skaber det hold, der blev kendt som ’El dream team’ – med blandt andre Michael Lautrup i truppen.

 

Cruyff er en af de største spillere i fodboldens historie og var gennem hele sin karriere synonym med totalfodbold. Hans filosofi om spillet er legendarisk og har haft stor indflydelse på international fodbold.CRUYFF Mit livs bane er et unikt indblik i den legendariske fodboldspillers liv – både på og uden for banen. 

 

Johan Cruyff (f. 1947-2016), hollandsk fodboldspiller og -træner.  Han regnes for en af vor tids største spillere - ’Den flyvende hollænder’ er kælenavnet. Han har grundlagt The Cruyff Foundation (wwwjohancruyff.com) for at give børn mulighed for at lære spillet.

Rosinante

Originaltitel: My Turn

Oversat af: Freek van den Ham

Omslag: Stuart Wilson, PanMacmillan Art Dept. samt Stoltze Design

ISBN: 978-87-638-4655-4

352 sider

Udkommer: 18.11.2016


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere