Johanne Katz har 25-års jubilæum

Redaktør Johanne Katz har i dag været ansat et kvart århundrede på Gyldendals Børnebogsredaktion.

Engang for længe siden skete det, at en ung pige ved navn Johanne Katz blev ansat som forværelsespige i Gyldendals legendariske, nærmest hellige værelse, hvor håbefulde forfattere kom ind for at aflevere deres manuskripter.

Året var 1987, og Johanne var dengang kun 20 år, men med sit diskrete, dannede og ordentlige væsen passede hun perfekt til at tage imod de lejlighedsvis skrøbelige skribenter, der lagde vejen forbi.

Efter et par år gik hun i gang med at uddanne sig til bibliotekar og fortsatte sideløbende som studentermedhjælper i huset, blandt andet hos Gyldendals Bogklubber, efterfulgt af først det ene, så det andet barselsvikariat i børnebogsredaktionen.

Og det blev hendes – og redaktionens – skæbne! For det viste sig, at det netop var der, Johanne hørte til. Hun blev fastansat som redaktør efter det sidste vikariats udløb, og det var den 1. april 1995.

Derfor kan Johanne i dag fejre 25-års jubilæum på Gyldendals Børnebogsredaktion. Og vi er mange, både kolleger, forfattere og et righoldigt udvalg af andre samarbejdspartnere, der slet ikke kan forestille os den redaktion uden hende og hendes helt særlige ånd.

Johanne er redaktøren, der altid gerne vil have mere sjæl og flere følelser i bøgerne. Den besked har mange forfattere fået med hjem efter et besøg på hendes kontor. Et kontor, der i øvrigt må være et af forlagets mest sjælfulde steder.

Johanne har en fantastisk kvalitetssans og er ikke bange for at fælde dom, hvis noget ikke er godt nok. Så skal der skrives grundigt om, indimellem à mange, mange omgange. Hvad flere forfattere også har mærket på den hårde måde. Omvendt lægger hun heller ikke skjul på sin begejstring, når det er berettiget.

Privat er Johanne gift med Thomas Langhoff Koch og har to voksne børn fra et tidligere ægteskab.

Johanne er i øvrigt medarbejdervalgt medlem af Gyldendals bestyrelse, hvilket vi alle er mere end trygge ved, både på egne og Gyldendals vegne.

BogMarkedet ønsker tillykke!


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere