Jylland i det 16. århundrede

  • Nye udgivelser
  • 14/09/2021
  • Saga

Forfatter: Emil Madsen
Originalsprog: nul
Sider: 222
Omslag: Hæftet
Forlag: Saga

"Jyllands omrids, for så vidt grænserne dannes af havet, er vel undergået nogle, men dog næppe meget betydelige forandringer i de 300 år, der er forløbne efter det 16. århundrede.

Som midler til at bedømme dem haves dels de skrevne beretninger, dels de omtrent samtidige kort.

Angående de sidstnævnte må det for det første bemærkes, at der findes mest udenlandske kort over Danmark fra en tidlig tid, således fra årene 1427, 1436, 1482 og 1544, men på disse er landene så uheldigt formede, at der ikke godt af dem kan fås nogen oplysning."

Hele Danmark undergik store omvæltninger i det 16. århundrede ikke mindst på det geografiske område. Emil Madsen fortæller om Jyllands geografiske udvikling, både hvad angår naturens forandringer og de bygninger, der skød op rundt omkring i landsdelen. Bogen tegner et spændende billede af Jyllands geografiske og arkitektoniske historie i 1500-tallet. Augustin Julius Emil Christian Madsen (1830-1919) var en dansk officer, forfatter, militærhistoriker og formand for Det Kongelige Danske Geografiske Selskab. Han udgav en lang række bøger om geografi, militærhistorie og opdagelsesrejser og blev for sit store arbejde som officer, forfatter og geograf hædret som Dannebrogsmand og Kommandør af 1. grad af Dannebrogordenen.

Fakta om bogen
Titel: Jylland i det 16. århundrede
Forfatter: Emil Madsen
Originalsprog: nul
Sider: 222
Omslag: Hæftet
Forlag: Saga


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere