København – 1950'erne

  • Nye udgivelser
  • 01/11/2019
  • Turbine

Undertitel: Københavnernes historie fortalt i billeder
Forfatter: Lene Floris (red)
Sider: 360
Omslag: Hardback
Forlag: Turbine

København 1950’erne er første bind i en bogserie på fire, der fortæller københavnernes historie gennem billeder. Byen og dens indbyggere præsenteres gennem historiske fotos, der er bevaret i kulturinstitutioner og kommercielle fotoarkiver.
I denne bog tager vi tilbage til halvtredsernes København. Hovedstaden var ved at kæmpe sig ud af krigens skygge, og årtiet byder på store kontraster. Der gives en kulturhistorisk beskrivelse af hovedstadens historie fra industrisamfundets senere periode og den begyndende transformation til nutidens hovedstad. I hverdag og fest. Ved dag og om natten. På arbejde og hjemme. Året rundt og fra vugge til grav. Med repræsentation så vidt muligt af alle sociale grupper og med indhold fra alle bydele. Fra kernefamilie nr. 1: Kongeparret og de tre prinsesser – til familierne i de tætte brokvarterer og de, der skulle forlade de saneringsmodne kvarterer i indre by.
Denne bogserie er interessant – ikke kun for folk, der bor eller har boet i København, men for hele landet, netop fordi København er Danmarks hovedstad.

Fakta om bogen
Titel: København – 1950'erne
Undertitel: Københavnernes historie fortalt i billeder
Forfatter: Lene Floris (red)
Sider: 360
Omslag: Hardback
Forlag: Turbine


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere