Kandidaterne til året Debutantpris er fundet

Vejle Bibliotek har netop offentliggjort den samlede kandidatliste til årets prestigefyldte Debutantpris. Uddelingen finder sted på Vejle Bibliotek den 28. september, og de to vindere bliver interviewet på BogForum i slutningen af oktober.

Nu er kandidaterne til årets skønlitterære Debutantpris - eller rettere: Bodil og Jørgen Munch-Christensens debutantpris - offentliggjort. Her finder man blandt andet forfatternavne som Sara Omar, Heidi Kølle Andersen, Shosha Raymond, Anders Haahr Rasmussen og mange andre.

Den samlede kandidatliste kan læses her.

Bestyrelsen bag Munch-Christensens fond har indgået samarbejde med Vejle Bibliotekerne og Litteratursiden.dk og nedsat en jury bestående af kritiker Lars Bukdahl, litteraturprofessor Anne-Marie Mai, redaktør af Litteratursiden.dk Lise Vandborg, bestyrelsesformand Mogens Thyssen og Joan Høeg og Else Zakarias fra Vejle Bibliotekerne.

I en fællesudtalelse til BogMarkedet fortæller Else Zakarias og Joan Høeg fra Vejle Bibliotekerne: 

”Vi har modtaget 28 bøger i år. Det er lidt færre end de forrige år, men mangfoldigheden er den samme. Der er både digte, noveller, episke romaner og eksperimenterende kortprosa. Vi er glade for det gode samarbejde, vi har med forlagene, som indstiller de forfattere, de mener, har fortjent anerkendelse. Vi er godt i gang med at læse os igennem stakken af bøger. Det er altid spændende, for er der en ny Kim Leine imellem? Kim Leine modtog debutantprisen i 2007. Vi følger debutanterne tæt fremover. Det er en fornøjelse at se, når en god begyndelse udvikler sig til et stort forfatterskab.”

Der er to vindere af prisen, og de modtager hver 50.000 skattefrie kroner fra Bodil og Jørgen Munch-Christensens kulturlegat.   

De to modtagere af Debutantprisen har desuden mulighed for at blive interviewet på BogForum i slutningen af oktober i Bella Center Copeenhagen i København.

Prisen uddeles den 28. september på Vejle Hovedbibliotek.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere