Kaptajn og styrmand går fra borde

»Eet er et søkort at forstå, et andet skib at føre.« Det kan kaptajn og styrmandinde på de forenede forlags-skonnerter Cicero/Chr.Erichsen bekræfte, nu de går fra borde.Niels Gudbergsen og hans kone Alis Friis Caspersen har gjort det, som mange drømmer om, men få har realiseret: De startede for lånte penge (dengang man kunne det) Forlaget Cicero for mere end 20 år siden og...

»Eet er et søkort at forstå, et andet skib at føre.« Det kan kaptajn og styrmandinde på de forenede forlags-skonnerter Cicero/Chr.Erichsen bekræfte, nu de går fra borde.

Niels Gudbergsen og hans kone Alis Friis Caspersen har gjort det, som mange drømmer om, men få har realiseret: De startede for lånte penge (dengang man kunne det) Forlaget Cicero for mere end 20 år siden og fortsatte med Cicero/Chr. Erichsen fra l990.

De har haft næse og succes, så det gav genlyd både
i Hedensted og i Klareboderne, og for et par år siden solgte de forlagene til Gyldendal.

Alis og Niels forener godt købmandskab med en misun-
delsesværdig indsigt i, hvad Danmark gerne vil læse lige nu - så der er nok at tage sig til for den nye besætning på Rosinante&Co!
Dertil er Alis og Niels herlige mennesker at være sammen med, hurtige i replikken, eftertænksomme, humoristiske, kærlige, strålende værter og givende gæster. Man har det simpelthen godt i deres selskab, hvilket også bekræftes af deres langvarige og trofaste relationer med danske og udenlandske forfattere, forlæggere og agenter.

De er loyale over for det, som var god latin inden for branchen, men de har også trådt nye stier til glæde for hele branchen. Niels Gudbergsen sad i flere år i Forlæggerforeningens bestyrelse og var næstformand i de år, hvor boghandlerne og forlæggerne stod skarpt over for hinanden. »Forhandlingerne vil gå meget bedre, hvis du ikke var med, Niels,« lød det kækt fra en fremtrædende repræsentant for boghandlerne.

Niels stod altid bag sine og foreningens ord, og selvom han allerede dengang gik ind frie priser, arbejdede han loyalt for, at man ikke skulle opgive noget, før man havde fået noget for det. Det var en fornøjelse at arbejde sammen med ham - og morsomt!
Tak for mange års kollegialt samvær og godt venskab, begge to, og på gensyn i Senior Forlagsklubben.
Jeres hengivne
Erik C. Lindgren

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere