Karen Blixen igen på det store lærred

Nordisk Film har købt filmrettighederne til to kommende monografier skrevet af Tom Buk-Swienty.

Nordisk Film Production satser stort og planlægger såvel en international storfilm som en mini tv-serie om den verdensbømte forfatter Karen Blixen, begge med titlen ‘The Lioness’. Emnet er Karen Blixens dramatiske år som kaffefarmer i Kenya i årene 1914-31 – en storslået historie om håb og tab.

Premieren er planlagt til 2021/22.

Manuskripterne skrives af dramatiker og manuskriptforfatter Jakob Weiss, og de baseres på bogen ‘Løvinden’ om Karen Blixens år som kaffefarmer. Bogen udkommer i august på Gyldendal og er skrevet af den eminente sagprosaformidler Tom Buk-Swienty.

Tom Buk-Swienty tegner sit portræt blandt andet på baggrund af ikke-tidligere benyttet kildemateriale, herunder papirer fra forretningsgangene.

”Karen Blixen søgte det store i livet, og hendes liv blev større end livet, larger than life. Jeg har fulgt hende skridt for skridt og uge for uge i de sytten år, … hvor hun kæmpede for at klare sig i Afrika og samtidig oplevede den ene storslåede, vidunderlige og voldsomme begivenhed efter den anden. Hun er skiftevis fantastisk og frygtelig, dumdristig og forkælet, forelsket og fortvivlet, men hele tiden er hun en uforfærdet kriger med hjertet på rette sted,” siger Tom Buk-Swienty i en pressemeddelelse fra Nordisk Film.

 

Historien om den senere verdensberømte forfatters år i Afrika blev sidst filmatiseret for mere end 30 år siden i den stjernebesatte storfilm ‘Mit Afrika’ instrueret af Sydney Pollack.

Udover projektet om Karen Blixen rummer samarbejdet mellem Nordisk Film og Tom Buk-Swienty også et tilsvarende projekt om den berømte fysiker Niels Bohr.

Foto: Karen Blixen i 1913 før afrejsen til Afrika.

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere