Kim Blæsbjerg - DESERTØRERNE

Roman om 00’ernes nybrud og forandringer, den danske krigsdeltagelse og finanskrisen. En historie om rigdom og fattigdom, vækst og udnyttelse. Og om to unge mænd, der begge er knyttet til en magtfuld erhvervsfamilie.

Kappel Bruhn Company er en familieejet læder- og tekstilvirksomhed med eksplosiv vækst i både Europa og Asien. Gennem forholdet til en af Kappel Bruhn-familiens døtre får Mark, en ung jurist, ansættelse i virksomheden. Med en voldelig opvækst i Vestjylland i bagagen er Mark opsat på at bryde den sociale arv og arbejde sig op i hierarkiet.

 

Simon, en af Kappel Bruhn-familiens sønner, lever til gengæld på afstand af familien, efter han som kampsoldat valgte at desertere fra krigen i Irak. Men krigene indhenter ham, og Simon melder sig som hjælpearbejder for en amerikansk organisation i Kabul. Her oplever han en krig, der viser sig lige så tyngende som de kampe, han undgik på slagmarken.

 

Bogen er første bind i et stort anlagt trebindsværk. Bind 2 om Mark og familien Kappel Bruhn udkommer efteråret 2017.

Kim Blæsbjerg (f. 1974) brød igennem med romanen Rådhusklatreren i 2007. Han har desuden udgivet ungdomsromanen Flugten (2011), romanerne Pyramiden (2010) og Niels Bohrs kærlighed (2003) samt kortprosasamlingen Fælder (2002). Blæsbjerg er vokset op i Lemvig og bor nu i København med sin kone og deres to børn.

Rosinante

Omslag: Harvey Macaulay - Imperiet

ISBN: 978-87-638-2677-8

512 sider

Udkommer: 11.11.2016


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere