Kopicenter politianmeldt

»I Forlæggerforeningen er vi meget tilfredse med, at politiet er gået ind i sagen og har iværksat en strafferetlig efterforskning mod Frederiksbjerg Kopicenter i Århus,« siger direktør Ib Tune Olsen, Den Danske Forlæggerforening.Frederiksbjerg Kopicenter blev i januar måned i år i Vestre Landsret dømt til at betale 605.117 kr. i samlet erstatning og sagsomkostninger som følge af ulovlig...

»I Forlæggerforeningen er vi meget tilfredse med, at politiet er gået ind i sagen og har iværksat en strafferetlig efterforskning mod Frederiksbjerg Kopicenter i Århus,« siger direktør Ib Tune Olsen, Den Danske Forlæggerforening.
Frederiksbjerg Kopicenter blev i januar måned i år i Vestre Landsret dømt til at betale 605.117 kr. i samlet erstatning og sagsomkostninger som følge af ulovlig kopiering.
Det har dog øjensynligt ikke skræmt virksomheden så meget, at de er ophørt med at foretage ulovlig kopiering i stor stil.
Efter et »prøvekøb« foretaget af Forlæggerforeningen blev det afsløret, at man stadig kunne gå ind i kopicentret med en bog og bede om et antal eksemplarer. »Pudsigt nok var det ikke det eksemplar, der var blevet indleveret, som vi fik kopier af,« siger Ib Tune Olsen, »og det bestyrker vores mistanke om, at man stadig har et større lager af masterkopier af forskellige titler – enten i papirform eller elektronisk.«
Ved den forrige sag beslaglagde fogeden ringbind med over 500 titler, og dette materiale kom til at betyde, at man kunne anlægge et civilt søgsmål, som resulterede i den store erstatning, som siden er betalt.
Det nye denne gang er, at det nu er Århus Politis afdeling for økonomisk kriminalitet, der er gået ind i sagen, og vælger de at rejse tiltale efter § 299b, som taler om grov krænkelse af ophavsretten med kommerciel vinding for øje, er strafferammen helt op til seks års fængsel, mens den noget mildere paragraf i ophavsretslovens § 76 kan medføre fængsel i indtil halvandet år, men da der er tale om et groft gentagelsestilfælde, er det næppe den milde paragraf, der bliver taget i anvendelse.
Bogmarkedet vil følge op på sagen.

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere