Kreativ tænkning

  • Nye udgivelser
  • 12/06/2019
  • Klim

Forfatter: Mitchel Resnick
Originaltitel: Lifelong Kindergarten
Originalsprog: eng
På dansk ved: Line Beck Rasmussen
Sider: 206
Omslag: Hæftet
Omslagsgrafiker: Sofie Poulsen
Forlag: Klim

Der er i stigende grad fokus på skoleparathed, bogstav- og tal­aktiviteter i børnehaven, og der synes at være sket en læring­gørelse af børnehaven som rum for leg og kreativitet.

I ‘Kreativ tænkning – ’Lifelong Kindergarten’’ som tilgang i skole og uddannelse argumenterer Mitchel Resnick for den stik modsatte vending: Vi skal lære af børnehaven og lade dens karakteristiske tilgang til leg og eksperimenter indtage skolen og resten af uddannelsessystemet.

Evnen til at tænke og handle kreativt er vigtigere end nogen­sinde. Børn og unge vil hele livet komme til at stå i nye og uventede situationer, og de skal lære at håndtere usikkerhed og forandring på en kreativ måde. Den bedste måde at gøre dette på er ved at arbejde med evnen til at forestille sig, skabe, lege, dele og reflektere – præcis som i børnehaven.

Mitchel Resnick har mere end 30 års erfaring fra MIT's Media Lab at trække på, når han giver sit bud på den kreative tænknings hvorfor og hvordan. I bogen diskuterer han nye teknologier og aktiviteters bidrag til udvikling af børn og unges kreative tænkning. Den er fuld af konkrete eksempler på børn, der programmerer egne spil, historier og opfindelser, og som indgår i store online arbejdsfælleskaber.

Ved at give børn og unge mulighed for at arbejde på projekter i fællesskab med jævnaldrende og med en legende, eksperimenterende tilgang, kan vi hjælpe dem med at udvikle sig som kreative tænkere.
Forord afKjeld Kirk Kristiansen

Fakta om bogen
Titel: Kreativ tænkning
Forfatter: Mitchel Resnick
Originaltitel: Lifelong Kindergarten
Originalsprog: eng
På dansk ved: Line Beck Rasmussen
Sider: 206
Omslag: Hæftet
Omslagsgrafiker: Sofie Poulsen
Forlag: Klim


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere