Krigens Ofre

Forfatter: Karin Michaëlis
Serie: Sandalserien
Sider: 150
Omslag: Hæftet
Omslagsgrafiker: Thomas Joakim Winther
Omslagsillustrator: Halfdan Pisket
Forlag: Gladiator

Krigens Ofre er en samling reportager fra første verdenskrig, der for de syv ud af elleves vedkommende er omskrevne aviskroniker, flest fra Politiken, nogle fra Die Zeit.  Karin Michaëlis er ikke objektiv eller neutral, men stilen og sprogtonen er den klangbund, der bærer reportagerne frem så det er umuligt at se, hvad der er digtning og hvad der er sandhed. Netop fordi hun skriver som forfatter og bryder radikalt med krigstelegrammernes tørre og tilsyneladende neutrale opremsninger, får hun en helt enestående plads i den danske behandling af første verdenskrig.  
Karin Michaëlis demonstrerer her at humanismen findes  - også der hvor man mindst venter det. I krigens elendighed blandt almindelige mennesker. Og vi skal blive berørt og klogere, måske, på menneskets evne til at fastholde medmenneskeligheden  - på trods. Vi skal se dette skildret i et pågående og nyskabende sprog som lader spontaniteten og empatien komme til orde, og måske kan vi via Karin Michaëlis´ oplevelser i krigens bagland komme videre til hendes forfatterskabs kortlægning af menneskets   -  og især kvindens  -   forsøg på at skabe en tilværelse båret af kærlighed, solidaritet og frihed. 
Krigens Ofre giver stof til eftertanke om krigens rædsler, men også brugbare indsigter til vores aktuelle situation i Danmark anno 2017    -  hundrede år efter. 

Fakta om bogen
Titel: Krigens Ofre
Forfatter: Karin Michaëlis
Serie: Sandalserien
Sider: 150
Omslag: Hæftet
Omslagsgrafiker: Thomas Joakim Winther
Omslagsillustrator: Halfdan Pisket
Forlag: Gladiator


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere