Kriseøkonomi og Klimagæld

Undertitel: Hvor kommer pengene fra?
Forfatter: Jesper Jespersen
Sider: 166
Omslag: Hæftet
Forlag: Jensen & Dalgaard I/S

Man kunne få den tanke, at coronakrisen på få måneder har tømt statens husholdningspung, så der ikke er noget tilbage til den langsigtede klimaindsats. Det er på ingen måde tilfældet. På længere sigt er næsten alt muligt. Samfundet er som en slægtsgård, vi har til låns og som vi har en moralsk pligt til at give videre i ordentlig stand til den næste generation. Det kræver investeringer – og pengene er der. Smøg nu bare ærmerne op! 
Med inspiration fra John Maynard Keynes, økonomen der hovedarkitekten bag at få Storbritannien på fode igen efter Anden Verdenskrig, beskrives i en række – for standard-økonomer nok temmelig kætterske – essays, hvordan den grønne omstilling helt konkret kan finansieres. 
Jesper Jespersen er professor emeritus i samfundsøkonomi ved Roskilde Universitet, cand.polit. fra Københavns Universitet, Ph.D. i international økonomi fra European University Institute, Firenze, og dr.scient.adm. ved Roskilde universitet med afhandlingen Makroøkonomisk metodologi – i et samfundsvidenskabeligt perspektiv.

Fakta om bogen
Titel: Kriseøkonomi og Klimagæld
Undertitel: Hvor kommer pengene fra?
Forfatter: Jesper Jespersen
Sider: 166
Omslag: Hæftet
Forlag: Jensen & Dalgaard I/S


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere