Kulturminister afsætter stort beløb til børns læsning

I forbindelse med Det Bibliotekspolitiske Topmøde i Esbjerg i disse dage bevilger kulturminister Mette Bock 5,6 millioner øremærket indsatsen for at styrke børns læsning.

Det Bibliotekspolitiske Topmøde finder i år sted i byen, der huser en plads (inkl. en buste) opkaldt efter landets måske mest energiske kulturminister, Julius Bomholt - manden der i øvrigt skabte Statens Kunstfond. Bomholt var selv en flittig skøn- og debatbogsforfatter og lystlæser.

Når den nuværende kulturminister Mette Bock i dag og her i Esbjerg bevilger et stort beløb til styrke børns læsning, ville Bomholt uden tvivl bifalde tiltaget. Og han ville med tilslutning sige, at endelig bliver det triste fænomen med faldende læselyst set som det, det rettelig er: Et samfundsproblem og ikke et individuelt problem.

I forbindelse med bevillingen siger Mette Bock i en pressemeddelse fra Kulturministeriet:

”Da jeg i efteråret mødte borgere rundt i hele landet for at diskutere ønskerne til fremtidens bibliotek, stod det helt klart, at bøger og litteratur stadig er en helt central del af borgernes forventninger til fremtidens bibliotek.  Jeg har derfor besluttet at afsætte penge til en læseindsats for børn, hvor bibliotekerne spiller en stor rolle.”

Ud fra pressemeddelsen fremgår det ikke, hvorvidt pengene er øremærkede, omend bibliotekerne spiller en stor rolle i den styrkede indsats.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere