Kvinder på toppen

Sidste uges bøger på bestsellerlisten fra Bog & Idé har én ting til fælles, og det er lidt af en sensation: Alle bøger i top 10 er skrevet af kvindelige forfattere.

Det er første gang nogenside, at det udelukkende er kvindelige forfattere, der topper bestsellerlisten over skønlitteratur hos Bog & Idé.

Skal man lede efter en forklaring på, hvorfor mændene er skubbet ud af listen, kan man kigge mod indholdet af de kvindelige forfatteres værker, hvor de ofte er gode til at dele ud af sig selv.

”Den nuværende liste indeholder bøger, der vil noget, og som kan bevæge læseren. Det er oppe i tiden, at forfatteren har noget på hjerte. Det er ikke bare tomme kalorier, og den tendens køber særligt kvindelige forfattere ind i,” siger Marianne Lyngby Pedersen, direktør for boghandlerkæde, Index Retail, der ejer Bog & Idé til Tv2

Derudover er der en større kvindelig læseskare af skønlitteratur på ugentlig basis end mandlig i følgelig seneste rapport fra Bog- og litteraturpanelet, og det kan måske smitte af på bogindkøbene og salgstallene.

Kigger man på listen, kan man også drage den konklusion, at der er tale om nogle rigtig dygtige forfattere, der ikke kun rammer noget i tiden, men også kan deres håndværk. Hele tre forfattere er repræsenteret med to bøger på listen.

Det er vinderen af de Gyldne Laurbær, Sara Omar, der ligger øverst på listen med 'Skyggedanseren'. Hun er i øvrigt præsenteret to gange, med 'Dødevaskeren' på fjerde pladsen. Men derudover er det også Maria Helleberg og Lucinda Riley, hvis navne pryder listen flere gange.

Se hele Bog & Idé bestsellerliste

Foto: Anja Schou Jensen.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere