Læsekoncert på Spil Dansk Dagen

Musik, kunst og litteraturen kommer under håndmikseren på Spil Dansk Dagen 27. oktober. I et fælles kunstnerprojekt vil forfatterne Lone Hørslev og T.S. Høeg læse op, mens komponisterne Jeppe Just Christensen og August Engkilde sætter musik til. Desuden deltager videokunstneren Casper Øbro og billedkunstneren Thomas Bjørkå også i det fælles kunstprojekt.

»Læsekoncerten muliggør at flere kunstneriske genrer smelter sammen, så litterære tekster bliver fremført sammen med andre kunstgenrer.

Det inspirerer alle parter og giver et kæmpe rum, som er nyt og fremmed, men som også er fyldt af muligheder,« siger Charlotte Jørgensen, forlægger og direktør i C&K Forlag.
Hun mener, at tværgående projekter mellem forskellige kunstarter kan blive noget, forlagene i stigende grad skal forholde sig til. Samtidig tror hun, at de digitale læsemedier som iPads i højere grad vil bane vejen for lignende projekter i fremtiden.
»Jeg er ret overbevist om, at det er den vej, det går. De unge forfattere har haft en computer i hånden, siden de blev født. Samtidig er der en tendens til, at forfattere gør sig i andre medier og genrer, hvor man sprænger rammerne. I den forbindelse er det forbløffende, hvad en app kan gøre ved et litterært værk,« siger hun.
Hun peger bl.a. på Nick Cave, der i 2009 udgav en app med lyd, billede og tekst, som giver udvidet oplevelse af teksten i forhold til værket som traditionel p-bog.
Læsekoncerten foregår i Pumpehuset 27. oktober kl. 20.
Spil Dansk Dagen er en hyldest til dansk musik. Det er KODA og DR, som står bag arrangementet.

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere