Læserbrev ang. litteratur på nettet (ADL)

I Bogmarkedet nr. 24-25 bringer I en notits under »Aktuelt om IT«: »Dansk litteraturhistorie på nettet«. I den oplyses det, at DSL er i færd med at lancere en »litteraturhistorie« på over 2000 sider. Det er ikke helt korrekt. Planen med projektet, Arkiv for Dansk Litteratur (ADL) er at bringe digitaliserede udgaver af 70 klassiske danske forfatteres litterære værker, så vidt muligt...

I Bogmarkedet nr. 24-25 bringer I en notits under »Aktuelt om IT«: »Dansk litteraturhistorie på nettet«. I den oplyses det, at DSL er i færd med at lancere en »litteraturhistorie« på over 2000 sider. Det er ikke helt korrekt. Planen med projektet, Arkiv for Dansk Litteratur (ADL) er at bringe digitaliserede udgaver af 70 klassiske danske forfatteres litterære værker, så vidt muligt tekstkritiske udgaver og med mulighed for fuldtekstsøgning. Værkerne er ledsaget af portrætter af (eller introduktioner til) forfatterne, beregnet på den alment interesserede læser. Der bliver altså ikke tale om en sammenhængende litteraturhistorie. Kernen i projektet er teksterne. Overskriften burde derfor snarere være »Dansk Litteratur på nettet«.
I artiklen nævnes det også, at man via adressen www.dsl.dk
kan finde værker af Chr. Winther, Brandes, J.P: Jacobsen og Wied. Det er korrekt for J.P. Jacobsens vedkommende, men det gælder desværre endnu ikke de andre tre. Omkr. 1. sept. 2001 vil det være muligt på www.adl.dk at møde de 16 første forfatterskaber, deriblandt også de ovenfor nævnte, hvis pågående forhandlinger vedr. rettigheder til sats går i orden.
Foreløbig kan man via www.dsl.dk og www.kb.dk klikke sig ind på ADL i dets nuværende form.
Nr. 26/27 2001

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere