Læsning bliver (endnu) mere populært

Saxo har undersøgt tendenserne i læsning hos brugere af webboghandelen.

Hvert efterår undersøger Saxo læsevanerne hos kunder via mailsurveys, men den ekstraordinære situation dette forår har afstedkommet en særlig undersøgelse af læsningen under COVID-19-krisen.

Over 6.000 læsere deltog i den aktuelle undersøgelse. Resultaterne er meget positive, men det er for så vidt heller ikke overraskende:

Allerede midt i april kunne Saxo´s direktør, Natasha Brandt, fortælle BogMarkedet om stor salgsfremgang hos Saxo under coronakarantænen. Fremgangen gjaldt både papirbøger og digitale bøger. 

Resultaterne i den spritnye undersøgelse lover godt for bogbranchen i det omfang, undersøgelsen er repræsentativ for alle danske læsere. 

  • Mere end hver sjette angiver, at deres læsevaner har forandret sig i løbet af foråret 2020 og heraf mener 69 %, at forandringerne er relateret til COVID-19-situationen
  • 17 % oplevede, at deres valg af format ændrede sig, for eksempel øget brug lydbøger, hvor majoriteten angav ’Mere hjemmetid’ som den primære årsag, mens hver fjerde angav et øget forbrug som årsag
  • 20 % angiver, at de kommer til at læse mere fremadrettet, end de gjorde før foråret 2020

Det tredje punkt er ikke det mindst interessante.

Undersøgelsen fra Saxo understøtter for så vidt de resultater omkring danskernes læsning, som analysefirmaet Moos-Bjerre nåede frem til, og som Danmarks Biblioteksforening publicerede for to dage siden. Her mente 28 % af danskerne, at COVID-19-karantænen har fået dem til at læse mere.

---

Foto: iStock/Getty Images.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere