LAMBERTH 35 år

LAMBERTHs Forlag kan i maj fejre 35-års jubilæum

Det er i år 35 år siden at Torben Lamberth etablerede LAMBERTHs Forlag. Forlagets første bog 'Vore tipoldeforældres Amager’ og den efterfølgende ’Hilsen fra Amager’ blev solgt rigtig godt og blev begyndelsen til den omfattende forlagsvirksomhed. Lena Lamberth, hustru og medejer, har været med siden 1994.

Forlaget blev hurtigt kendt for sine mange billige og populære fagbøger, humorbøger, gavebøger og kunstbøger, men også større værker om færger og jernbaner.

Efterfølgende har forlaget udvidet produktionen til også at omfatte papirvarer som billedkalendere, postkort, plakater, spil og merchandise, og LAMBERTH er i dag den førende udbyder af museumsartikler med populær dansk kunst som Skagensmalerne, Oluf Høst, Paul Fischer, Hans Scherfig, Leif Sylvester med flere og samarbejder med en lang række museer og udstillingssteder i både Danmark og udlandet. Senest er LAMBERTH blevet officiel samarbejdspartner for Carl Larsson-gården, og producerer en billedkalender samt diverse kort til museet i Sundborn.

I begyndelsen af 1990’erne udgav LAMBERTH en række store fotoillustrerede bøger om blandt andet Botanisk have, Zoologisk Have og kolonihaver med tekster af Lise Nørgaard, Jane Aamund, Ebbe Kløvedal Reich, Vagn Lundbye, Ib Spang Olsen, Ghita Nørby med flere Bøger, som blev solgt i flere oplag og også udkom i bogklubudgaver.

Indtil for få år siden havde forlaget butikken Ska:la –Kunst & Souvenirs i Skagen, som var udsalgssted for forlagets Skagen-relaterede kunstudgivelser.

Siden slutningen af 1990’erne har LAMBERTH haft øget fokus på børnebøger. Med mere end 100 udgivelser om året hører LAMBERTH da også i dag til et af de betydeligste danske billedbogsforlag. Siden 2012 har LAMBERTH også været etableret i Sverige, hvor forlaget, ligesom i Danmark, primært udgiver billedbøger til biblioteksmarkedet. 

Da de første titler udkom, havde LAMBERTH adresse på Amagerbrogade, men flyttede snart den hurtigt voksende forretning til Siljangade, hvor de lejede sig ind i DBKs bygninger. Herfra blev forlaget drevet, indtil det i 1994 flyttede til den nuværende adresse, som er en historisk bygning i Espergærde.

Huset, som også er forlæggerparrets privatadresse, blev oprindelig bygget som skole under Krogerup gods og var den første skole i området. Inden da måtte bøndernes børn helt til Borsholm ved Hornbæk, for at komme i skole. Nu hvor LAMBERH også lige så stille bevæger sig ind på skolemarkedet, kan man jo sige at ringen er sluttet.

Der er reception tirsdag den 4. juni kl. 14-17 på forlagets adresse Hovvej 43 i Espergærde.

Hvis du ønsker at deltage i receptionen, bedes du, af hensyn til planlægningen, senest den 20. maj, sende en email til lamberth@lamberth.dk.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere