Lars Boesgaard: Bogen står stærkere end nogensinde før

Efter udmeldingen om et rekordoverskud hos Lindhardt og Ringhof fangede vi administrerende direktør Lars Boesgaard

Overrasker det dig, hvor stærkt papirbogen har stået i 2020?

”Den fysiske bog er både mit og forlagets hjerteblod og derfor er det utrolig glædeligt, at bogen har så godt fat i danskerne. Både vi og branchen har mærket, at trods både nedlukning af centerbutikker og Arnold Buscks konkurs i foråret, så har den fysiske bog oplevet vækst og står nu stærkere end nogensinde før. Derfor ærgrer det mig utrolig meget, at den fysiske boghandel er lukket ned i øjeblikket, når f.eks. en vinforretning har åbent og man samtidig i årevis på Christiansborg, har sat flere læsekampagner i gang. Det er kulturhistorisk set en katastrofe.
Men trods frustrationerne, så er det utrolig glædeligt at danskerne igen har haft bedre tid til at læse og dermed opdage hvor godt et medie bogen er.

Tror du, at succesen for den fysiske bog fortsætter i 2021 eller vil de digitale komme endnu tættere på?

”Altså hvis ikke der dukker en ny ukendt mutation op, som igen udsætter genåbningen, så tror jeg at tilslutningen til bogen fortsat vil være der. For mig at se, er vi ikke der hvor den digitale erstatter den fysiske, men mere der, hvor de folk der læser, læser. Forstået på den måde, at der både er plads til lydbogen under madlavningen, men også den fysiske bog når det er tid til fordybelse.
Derfor vil det fortsat være vores mission at holde bogen så aktuel som muligt i danskernes bevidsthed og dermed fortsætte den meget positive opmærksomhed, bogen har i øjeblikket.

Udover selvfølgelig at udgive gode bøger, hvilke forventninger har i til 2021 for jer som forlag?

Vi skal fortsætte vores udenlandske eventyr og udkomme med Saga i flere lande f.eks. Mexico, hvor vi underskrev en aftale i sidste uge. Derfor kommer vi også til igen i 2021 at ansætte en 30-40 nye folk så vi dermed runder de 400 medarbejdere her i huset.

Læs også: 2020 blev et rekordår for Lindhardt og Ringhof


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere