Laurbær til Løn

Efter et meget spændende opløb i et tæt felt af forfattere kan Anne Marie Løn nu kåres til Årets Forfatter og modtager af Boghandlernes Gyldne Laurbær.Som sædvanligt samledes Boghandlerklubbens bestyrelse på DBK for at åbne de mange kuverter og tælle stemmer op. I år blev bestyrelsen fra morgenstunden af mandsopdækket af tv-programmet Bestseller, der havde sendt to journalister og to...

Efter et meget spændende opløb i et tæt felt af forfattere kan Anne Marie Løn nu kåres til Årets Forfatter og modtager af Boghandlernes Gyldne Laurbær.
Som sædvanligt samledes Boghandlerklubbens bestyrelse på DBK for at åbne de mange kuverter og tælle stemmer op. I år blev bestyrelsen fra morgenstunden af mandsopdækket af tv-programmet Bestseller, der havde sendt to journalister og to fotografer. Grunden var, at man i en udsendelse senere på foråret vil vise hele proceduren inklusive overraskelsesangrebet på laureaten.
Som sagt var der mange muligheder i år, og de opfindsomme boghandlere og deres medhjælpere havde bragt ikke mindre end 59 navne i forslag. Det blev i løbet af optællingen klart, at årets prismodtager skulle findes indenfor et trekløver bestående af Løn, Morten Sabroe og Jan Sonnergaard, men der var spænding til det sidste.
Efter at formanden, Jannik Lunn, havde overbragt Gads Forlag den glade nyhed, gik marketingchef Maj-Britt Brænder i gang med at spore laureaten. Det lykkedes i løbet af et par timer, og ved at binde Anne Marie Løn en skrøne på ærmet sikrede man sig, at hun ville være hjemme kl. 16, hvor manøvren skulle finde sted.
Kl. 15.50 samledes en lille gruppe af journalister, fotografer og tv-folk ved Asnæs Station, hvorefter man drog de cirka 200 meter til Løns hus bevæbnet med blomster og champagne.
Anne Marie Løn blev både meget overrasket og meget glad over hæderen, der kun var en lille forsmag på den fest, der vil blive afholdt på Restaurant Nimb i København lørdag den 10. marts.
Hovedårsagen til at De Gyldne Laurbær tilfalder Anne Marie Løn er naturligvis romanen Kærlighedens rum, der udkom sidste år, men også det øvrige forfatterskab er medvirkende – måske specielt Prinsesserne, der oplagsmæssigt er den største succes. Kærlighedens rum er Løns nittende bog, og eftersom hun flere gange har været lige ved, er det fortjent, at hun nu endelig bliver laurbærkranset.
4/5 2001

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere