Lena Lamberth 60 år

Sæt kryds ved Lamberth

Lena Lamberth, der fylder år den 5. juni, har hele sit liv beskæftiget sig med bøger og billeder. Hun var blot et par år gammel da forældrene, Inge og Per Olesen, overtog Astrid Larsens boghandel på Østerbrogade, som de drev i 37 år.

Lena er også uddannet boghandler, men efterfølgende har interessen for billedkunst trukket i retning af først en bifagseksamen i kunsthistorie derpå en uddannelse på Danmarks Designskole i illustration og grafisk design.

Siden 1990 har Lena Lamberth arbejdet som selvstændig grafiker for forskellige danske forlag, og  hun har de seneste 25 år været en del af Lamberths Forlag, som blev startet af ægtefællen Torben Lamberth i 1984 og fejrer 35 års jubilæum dette forår.

Ud over grafisk arbejde og oversættelse af mere end 1.000 børnebøger fra flere forskellige sprog, fylder det redaktionelle arbejde med forlagets kunstudgivelser det meste af fødselarens arbejdsdag. Lena Lamberth er således forfatter til 'Skagen – en kunstnerkoloni', 'Noget helt andet' om Leif Sylvesters litografier, samt 'Scherfig Katalog', som omhandler Hans Scherfigs samlede værk.

Flere af Lena Lamberths egne børnebøger, blandt andet 'Dyretællebogen' samt 'Farvefindebogen' og 'Urskovsalfabet', som er udkommet for nylig, er iøvrigt baseret på Hans Scherfigs billeder.

Mange vil måske også nikke genkendende til 'Truntebøgerne', der udkom i sidst i 90’erne og blandt andet var inspireret af den yngste søn Christian, som iøvrigt deler fødselsdag med sin mor og fylder 25 i år. Christian Lamberth er (naturligvis) også tilknyttet bogbranchen, idet han arbejder for Saxo.com som ’Head of subscription.'

Der er reception for forretningsforbindelser tirsdag den 4. juni klokken 14-17 på forlagets adresse Hovvej 43 i Espergærde, hvor også forlagets 35-års jubilæum fejres.

For planlægningens skyld bedes du sende en email til lamberth@lamberth.dk hvis du ønsker at deltage.

BogMarkedet ønsker tillykke!


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere