LiteratureXchance offentliggør de første navne

Paraplyfestivalen LiteratureXchange fra Aarhus melder sig igen på banen, og det lover godt allerede nu.

De første navne til LiteratureXchange 2019 er offentliggjort. Du kan blandt mange andre møde amerikanske Siri Hustvedt, danske Dorthe Nors, der er en stor succes over there, norske Per Petterson og Nir Baram fra Israel. Og mange andre spændende navne fra ind- og udland kommer til i løbet af forår og forsommer.

Den aarhusianske paraply-litteraturdestival LiteratureXchange kom på banen sidste år, hvor der over 11 dage var events over hele byen - især samlet om Godsbanen, midtbyens kirker og hovedbiblioteket Dokk1 - og hvor 160 forfattere, litteraturformidlere og forskere skiftevis var sat stævne.

Over 11.000 publikummer oplevede i 2018 de mange events såsom BogGods med mikro- og mindre forlag eller festivalen NorthLitt, der fokuserede på mødet mellem nordisk og mellemøstlig litteratur. Sidstnævnte foregik delvist på Testrup Højskole. Over 70 samarbejdspartnere og events fik LiteratureXchange til at blive en succes.

Succesen bliver som nævnt gentaget. Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus, udtaler i den forbindelse:

”Det er vigtigt for kulturlivet i Aarhus, at der findes begivenheder, der rammer bredt. Derfor glæder det mig, at LiteratureXchange har etableret sig som en festival, hvor publikum i Aarhus bliver præsenteret for et væld af store oplevelser, når forfattere fra hele verden gæster byen. Som noget nyt vil festivalen i 2019 have øget fokus på et yngre publikum. Sidste år bragte festivalen mange inspirerende øjeblikke, og vi kan igen se frem til en sommer, hvor hele Aarhus kommer til at summe af litteratur.”


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere