Lindhardt og Ringhof vil finde den næste danske krimistjerne

Hvem er Danmarks nye, store internationale krimistjerne? Lindhardt og Ringhof udskriver i 2021 en skrivekonkurrence i samarbejde med deres internationale forlag Saga Egmont, hvor man kan vinde 250.000 og en udgivelse i 10 lande.
Vi fik en snak med forlagschef Sune de Souza Schmidt-Madsen om nogle af tankerne bag konkurrencen.

Er det kun for debutanter eller må mere erfarne forfattere også deltage?

Konkurrencen er for alle, garvede og nye. Det er den gode historie det handler om. Der bliver ikke skelet til afsenderen, og det er vigtigt at sige, at juryen læser uden at kende navnet på forfatteren – så alle har en chance. Vi håber, at vi med den pæne præmiesum også kan få etablerede forfattere til at deltage,  men vi vil ligeså gerne overraskes af et nyt talent, der kommer med noget, vi slet ikke selv havde kunnet forestille os.

Det har allerede været fremme, at I har modtaget et hav af manuskripter fra spirende forfattere landet over. Er det den oplevelse, der har været med til at skubbe til projektets tilblivelse?

Nej, egentlig ikke. Vores almindelige manuskriptarbejde fortsætter ufortrødent. Når vi sætter konkurrencen i søen, er det for at lægge ekstra fokus på krimigenren, og de nye muligheder digitaliseringen giver i forhold til global udgivelse. Vi oplever, at spændingsgenren bobler af gode ideer, og der hele tiden føjer sig nye dimensioner til. Det er en genre, hvor diversiteten er stor, og mulighederne uendelige. Det er spændende at være vidne til, og sjovt at være med til at definere fremtidens bogscene og forlæggeri.

Tror du flere prøver sig af som krimiforfatter på baggrund af denne konkurrence?

Ja det håber jeg da! Det er tanken, at vi med konkurrencen skal nå bredt ud. Jeg er glad for, at vi har en jury bestående af en forlægger, en filmskaber og en krimi-ildsjæl. På den måde håber jeg, at vi både når vores egen branche, men også videre til fx manuskriptforfatterne fra filmbranchen, og så naturligvis hele krimivækstlaget.

Offentliggør I finalisterne? Man kan jo sagtens forestille sig en krimikarriere til de, der lige nøjagtig ikke ender som vinder til sidst? 

Nej, det gør vi ikke – som sagt læser juryen blindt. Og vi vil jo også gerne selv arbejde videre med de bøger, som vi ser et potentiale i, andre end vinderbogen. Jeg skal da ærligt indrømme, at det indgår i overvejelserne – det kunne jo sagtens være man fik et manus som var virkelig lovende, men som ikke blev helt forløst. Der har vi da afgjort tænkt os at kontakte forfatteren og sige at de ikke har vundet, men at vi gerne vil arbejde videre med dem.

Du kan læse mere om kokurrencen og betingelser her: Stor konkurrence i 2021: Er du Danmarks nye internationale krimistjerne?

Vinderen af krimikonkurrencen offentliggøres på den danske krimimesse i Horsens i 2022, og vinderkrimien lanceres på Bogmessen i Bella Center i efteråret 2022, hvor danske læsere vil kunne få fingre i både digitale og trykte udgaver af vinderen af den danske konkurrence.

Læs også: Lars Boesgaard: Bogen står stærkere end nogensinde før


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere