Livet for let øvede

Forfatter: Fay Weldon;Maise Njor
Originaltitel: Livet for let øvede
Sider: 200
Omslag: Hæftet
Forlag: Lindhardt og Ringhof

Skal man have en mand for at være lykkelig? Hvor buttet skal man være for at virke tiltrækkende? Hvor mange gange i sit liv kan man elske? Og hvornår slipper man sin alder og bare flyder med?

Gennem ni en halv måned prøver Fay Weldon at forklare Maise Njor, hvad kønsroller går ud på, hvorfor feminisme er kedelig, smeltet ost hjælper, og verden ikke går under. På tværs af alder og landegrænser finder de to kvinder hinanden på nogle stræk. Og slet ikke på andre.

Undervejs tager begge kvinder mod til sig og åbner æsken med deres nogle af deres hemmeligholdte og mest grimme sider.


Maise: Indtil for nylig troede jeg, at man som moderne kvinde kunne få det hele. Blæse og have mel i munden. Men det kunne jeg ikke. Og jeg kan ikke give dig ret i, at de gamle dinosaur-mænd blev til en ny slags mænd. Jeg tror bare, at de lod som om, til faren var drevet over, og at de er præcis, som de altid har været ...

Fay: Du er alt for sortseende. Helt ærligt. Så slemt er det heller ikke. Sammenlignet med hvordan det var tidligere, er det et rent himmerige. Da jeg var ung husmor, og folk kom til middag, sammenlignede mændene størrelsen på deres koners bryster på samme måde, som de sammenlignede deres bilers ydeevne.

Maise Njor (f. 1968), journalist og forfatter til bl.a. bøgerne Du ser træt ud, skal jeg holde dine bryster?, Sit!, Michael Laudrups tænder og Charlie Hotel Oscar Kilo (de to sidstnævnte sammen med Camilla Stockmann), Er det her, der bliver bollet (med Nikoline Werdelin) og På rejse med Tine og Maise (med Tine Harden).

Fay Weldon (f. 1931) har gennem de seneste fire årtier beskrevet moderne kvindeliv i sine mere end 25 romaner, i tv-dramatik samt i artikler, essays m.m. Hun har desuden skrevet om sit eget liv i de to selvbiografier Auto da Fay og Mandefælden.

Fakta om bogen
Titel: Livet for let øvede
Forfatter: Fay Weldon;Maise Njor
Originaltitel: Livet for let øvede
Sider: 200
Omslag: Hæftet
Forlag: Lindhardt og Ringhof


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere