Livet i Magtens Rugekasse

Undertitel: Fortalt gennem fem generationer
Forfatter: Poul Erik Mouritzen
Sider: 220
Omslag: Hæftet
Forlag: Politica

I 1958 forlod to unge mænd – endnu teenagere – deres hjembyer, Odense og Sønderborg. De drog mod Aarhus, hvor de skulle starte på et helt nyt studium, statskundskab. De to, Mogens N. Pedersen og Curt Sørensen, blev med tiden professorer i statskundskab. De har, sammen med en række yngre kolleger, bidraget til denne bog, som rækker fra 1958 og frem til i dag.
Bogen handler om livet på Institut for Statskundskab i Aarhus, også kaldet ”Magtens Rugekasse”. Den skildrer livet som studerende og livet som forsker og underviser gennem mere end et halvt århundrede, og den fortæller om udviklingen i et studium, der på næsten alle målestokke har vist sit værd.
Men bogen fortæller også mere generelt om udviklingen på de danske universiteter i en periode, hvor de måtte tilpasse sig nye styringsregimer startende med professorvældet og frem til dagens enstrengede ledelsessystem. Og en periode, der startede med, at en universitetsuddannelse var for en lille elite – et par procent af en årgang – frem til i dag, hvor op imod 30 procent af en årgang optages på universitetet.

Fakta om bogen
Titel: Livet i Magtens Rugekasse
Undertitel: Fortalt gennem fem generationer
Forfatter: Poul Erik Mouritzen
Sider: 220
Omslag: Hæftet
Forlag: Politica


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere