Livsgnisten

Forfatter: Hans Marxen
Sider: 128
Omslag: Hæftet
Omslagsgrafiker: Katrine Hestvang Risager Skaaning
Forlag: Forlaget Hedwig

Bogens mange emner, som ses i indholdsfortegnelsen, foregår i 3 tidsafsnit i rækkefølgen: Tiden før døden, selve døden og tiden efter dødsfaldet. Hensigten med bogen er, at den medgiver hjælpemetoder til mennesker i sorg. Hjælpemetoderne kan bruges af dem, der kender den sørgende eller af den sørgende selv. Sorgen overvindes, takket være at andre hjælper os ud af krisen ved f.eks. at lytte til os, så vi dermed lettes for sorg og eventuelle skyldfølelser. Målet med bogen er, at den sørgende opmuntres til at få livsmodet tilbage. Hold dig som sørgende til dem, der spreder lys i dit liv, og vrag lyseslukkerne. Livsgnisten vender tilbage, når den sørgende med støtte og opmuntring fra andre får lyst til at deltage i fællesskabet igen. Hvis familien, venner, naboer, præsten eller denne bog ikke giver tilstrækkelig hjælp, så søg hjælp hos psykologer eller psykiatere.      
Uddrag af bogen   Karin mistede sin datter i en færdselsulykke. Den 16-årige datter havde i kådhed siddet på skødet af en 19-årig ung mand for at lære at køre bil. Ulykken skete uden for en gravers bopæl. Det var ham, der sidst havde talt beroligende med hende, indtil ambulancen kom. Graveren havde det psykisk dårligt og ringede mig op flere gange for at tale om sit chok. Karin besøgte jeg tre uger efter datterens bisættelse. Hun havde brug for at tale med mig om sin sorg. Hver gang vi mødte hinanden i byen, sludrede vi derefter meget sammen. Et halvt år senere ringede telefonen en nat klokken to. Det var Karin, som sagde: ”Jeg er på sygehuset. Kan du komme og hjælpe mig, for Kæmpe faldt ned ad trappen og døde.” Kæmpe var hendes samlever. Jeg kom. Jeg kørte Karin hjem klokken fem om morgenen.      
Om forfatteren   Hans Marxen er landmandssøn fra Sydslesvig, tog dansk realeksamen i Slesvig, bestod lærereksamen fra Ribe seminarium i 1961 og fik ansættelse i Danmark og Sydslesvig, praktiserede sorgterapi med pårørende som folkekirkepræst fra 1984 i 19 år, hvad enten man var folkekirkemedlem eller ej.

Fakta om bogen
Titel: Livsgnisten
Forfatter: Hans Marxen
Sider: 128
Omslag: Hæftet
Omslagsgrafiker: Katrine Hestvang Risager Skaaning
Forlag: Forlaget Hedwig


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere