Louisiana Literature offentliggør jubilæumsprogram

Igen i år kan man møde en lang række af danske og udenlandske forfattere, når Louisiana Literature for tiende gang finder sted i slutningen af august.

Med små tre uger til årets festival har Louisiana Literature udsendt deres fulde program. Programmet er igen i år spækket med internationale navne fra blandt andet Frankrig, Ungarn, Japan, USA, Libanon, Norge, Iran, Polen, Sverige, Canada, England og Island.

Et af årets helt store trækplastrer er franske Michel Houellebecq, der i år er aktuel med den samfundskritiske 'Serotonin'. Houellebecq vil både tale med Informations chefredaktør, Rune Lykkeberg, men han er også interesseret i at komme i dialog med læserne, og derfor kan man på forhånd sende spørgsmål til ham, som han vil svare på under festivalen.

En anden af de interessante forfatterstemmer på festivalen er Shahrnush Parsipur, som med 'Kvinder uden mænd' har skrevet en moderne klassiker i iransk litteratur, der har høstet megen omtale herhjemme, da den udkom i foråret.

Skal vi fremhæve endnu et programpunkt må det være den amerikanske tegneserieforfatter Robert Crumb og hans kone Aline Kominsky-Crumb, der sammen har skabt det satiriske tegneserie-værk 'Drawn Together' om deres ægteskab, med alt hvad det indbærer af samfund, kunst, sex, børn, berømmelse og ikke mindst kærlighed.

Ellers kan navne som Per Petterson, Sara Stridsberg, Elif Shafak, Ben Okri, Sayaka Murata og Sjón nævnes, mens danske forfattere også er stærkt repræsenteret ved blandt andre Mette Moestrup, Christina Hesselholdt, Jørgen Leth, Dy Plambeck, Kristian Bang Foss og Madame Nielsen.

 

Tiårsjubilæet fejres

Årets festival er også et tiårsjubilæum, som blandt andet fejres med udgivelsen af en antologi, hvor 26 internationale forfattere har bidraget med tekster om kunstværker fra Louisianas samling. Her er blandt andet bidrag fra Chris Kraus, Peter Laugesen, Chigozie Obioma, Tomas Espedal og Richard Ford.

Flere af bidragene er indlæst, så man kan opleve dem som Lydture på iPods og besøge værkerne med forfatternes stemmer i ørene.

Litteraturfestivalen finder sted den 22.-25. august, og det fulde program kan ses hos Louisiana Literature

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere