L&R i internationalt samarbejde med Storytel

Det nye samarbejde skal styrke Lindhardt og Ringhofs satsninger i det svenske og tyske marked.   

Lindhardt og Ringhof indgår fra 1. januar 2016 i et nyt samarbejde med den oprindeligt svenske abonnementstjeneste Storytel. Aftalen går ud på, at L&R nu tilbyder både e-bøger og netlydbøger til den digitale tjeneste, som indtil nu hun har kunnet tilbyde deres abonnenter lydbøger fra Lindhardt og Ringhof.
En ny aftale med denne internationale og ekspanderende spiller giver ligeledes vind i sejlene til Lindhardt og Ringhofs egne planer om internationalisering:
”Vi er nået frem til en god aftale med Storytel, som sikrer vores forfattere i Danmark, Tyskland og Sverige en god afregning, så vi nu også kan tilbyde Storytel e-bøger. Det styrker tjenestens konkurrencemuligheder i Danmark, og det giver endnu en driver til det danske bogmarked,” siger Lasse Korsemann Horne, redaktionschef på L&R Digital.

Et voksende antal abonnenter
Storytel er en betydende spiller på det digitale bogmarked i Skandinavien og samtidig en virksomhed, der for tiden er i gang med at udvide forretningen til flere lande i Nordeuropa. 200.000 betalende abonnenter har tjenesten fordelt mellem Sverige – hvor tjenesten er størst – men også i Danmark, Holland og Norge.
Samarbejdet med Lindhardt og Ringhof betyder, at Storytel efter nytår kan tilføje yderligere tusindvis af danske e-bøger til porteføljen. Og det er sundt for den danske bogbranche med endnu en driver på det digitale marked, mener Lasse Korsemann Horne. 
”Det er fedt at se, at der er endnu en spiller, som ønsker at gå ind i det digitale marked for e-bøger. Storytel bruger mange reklamepenge og har et voksende antal abonnenter i Danmark,” siger han.

Fokus på international vækst
Men det er langt fra blot i Danmark, at der er basis for et godt og gensidigt samarbejde mellem L&R og Storytel. Lindhardt og Ringhof er nemlig med forlagssatsningen Saga Egmont gået ind i de store markeder i Tyskland og Sverige.  
Saga Egmont er et digitalt initiativ, der udgiver e-bøger og netlydbøger til det svenske og tyske bogmarked. Sådan skal Lindhardt og Ringhofs forretning udbredes i Nordeuropa ved at udgive og oversætte skandinaviske og tyske forfattere. Ved udgangen af 2015 er projektet nået dertil, hvor der er udgivet små 30 titler i Sverige og omkring 850 titler i Tyskland.  
Og netop derfor bliver en allieret som Storytel gavnlig for L&R.
”Lindhardt og Ringhof og Storytel er to nordiske virksomheder med fokus på det internationale, digitale bogmarked. Et samarbejde styrker vores muligheder og giver vores forfattere et rigtigt godt afsæt for en international forfatterkarriere,” siger Lasse Korsemann Horne, som også er forlagschef på satsningen Saga Egmont.

Stort potentiale i Tyskland
Storytel er endnu ikke er gået ind i Tyskland, men forlydender siger, at abonnementstjenesten også åbner her i løbet af foråret 2016. Det er en udvikling, som bliver meget spændende at følge, idet der endnu ikke er helt så meget gang i digitaliseringen på det tyske bogmarked, vurderer Lasse Korsemann Horne:
”Derfor er det meget interessant, at Storytel går ind i det tyske marked med en flatrate-model. Det, vi har set i Danmark, er jo, at Storytel, Mofibo og også eReolen har løftet den digitale læsning ved at skabe flere brugere,” siger han.
Storytel kan på den måde forhandle både L&Rs titler i Danmark men også Saga Egmonts titler i Sverige og i fremtiden også på et tysk marked, der muligvis står over for en yderligere digital opblomstring.

Data fra flere markeder
Lasse Korsemann Horne peger desuden på endnu et område, hvor samarbejdet med Storytel kan åbne nye døre for Saga Egmont:
”Gennem samarbejdet med Storytel kan vi også få mere data på, hvad der bliver læst i de enkelte lande. Det giver os nye værktøjer, så vi ikke behøver at udgive og oversætte bøger på baggrund af mavefornemmelser, men derimod på solide data,” siger han.

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere