L&R indgår ny og mere fleksibel aftale med eReolen

To-årig aftale sikrer, at forlagets forfattere frit kan vælge, hvordan de vil stille deres bøger til rådighed for eReolen.

    
”Jeg synes, vi har indgået en god og meget fleksibel aftale, hvor vi som forlag ikke stiller os imellem forfatterne og deres læsere på eReolen.”
Det siger forlagschef Lasse Korsemann Horne i anledning af, at Lindhardt og Ringhof har indgået en ny, to-årig aftale med DDB (Danskernes Digitale Bibliotek) om udlån af forlagets e-bøger og lydbøger via eReolen.
 
5 forskellige modeller
Aftalen sikerer ifølge Lasse Korsemann Horne, at forlagets forfattere titel for titel frit kan vælge, på hvilke betingelser de vil stille deres bøger til rådighed for eReolen.
Der er 5 forskellige modeller:
1) Forfatteren kan vælge slet ikke at ville stille en bog til rådighed.
2) Bogen kan tildeles en karensperiode på op til 12 måneder, hvor den ikke er til rådighed for eReolen. Derpå overgår bogen til enten licens- eller klik-modellen.
3) Bogen kan kun udlånes efter licensmodellen, hvor eReolen skal købe titlen til den vejledende udsalgspris, hvorefter den kan udlånes 4 gange, og hvor de enkelte udlån skal foregå efter hinanden. Derefter skal licensen eventuelt fornyes.
4) Bogen kan være på licensmodellen i 6 måneder og derefter overgå til klikmodellen, hvor eReolen betaler for hvert udlån (”klik”), og hvor bogen kan udlånes et ubegrænset antal gange på samme tid.
5) Bogen kan fra starten lånes ud efter klikmodellen.
 
Løbende møder med eReolen
"De fem modeller omfatter nu også lydbøger, hvilket vi også er meget tilfredse med, da lydbøgerne oplever stor vækst på det kommercielle digitale marked,” siger Lasse Korsemann Horne. Han fortsætter:
”Med i aftalen er også, at der automatisk hejses et advarselsflag, hvis en bog på klikmodellen udlånes mere end 1.000 gange på et år. Så har vi mulighed for at overveje, om vi skal lade bogen overgå til en anden model.”
Han glæder sig også over, at der er aftalt møder med eReolen hver 3. måned, hvor man diskuterer udviklingen i udlånsmønstret, herunder hvor meget bestsellerne fylder i det samlede udlån.
L&R har på deres blog forlagsliv.dk informeret deres forfattere om aftalen. Forlaget vil i den kommende tid rådgive forfatterne om, hvilken model de kan vælge – men det er i sidste ende op til forfatterne at afgøre dette.
”Aftalen sikrer den bedst mulige indtjening for Lindhardt og Ringhofs mange forskellige forfattere og forfatterskaber. Der har været debat i medierne om, at bibliotekernes udlån af e-bøger ødelægger det kommercielle digitale marked. Vi har  valgt dialogens vej og opnået en fleksibel aftale, der både giver forfatterne de bedste muligheder for at nå deres læsere på eReolen, og som giver os mulighed for at beskytte og udvikle det kommercielle digitale marked,” fastslår Lasse Korsemann Horne.
Se pressemeddelelsen fra Lindhardt og Ringhof her.
Se pressemeddelelsen fra eReolen her

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere