L&R på vej imod de 15.000: Sådan går det store digitaliseringsprojekt

Lindhardt og Ringhof er ved at være klar til at sende de første titler fra forlagets ambitiøse digitalisringsprojekt på markedet. L&R håber at kunne indgå i nye samarbejder med forskellige forhandlere om udgivelsen af de mange e-bøger.

I slutningen af juni måned 2015 blev Lindhardt og Ringhofs store digitaliseringsprojekt skudt i gang med en massiv annoncekampagne i de danske dagblade. Syv måneder er nu gået, og BogMarkedet har fået en snak med projektets tovholder, forlagschef Lasse Korsemann Horne, om hvordan det skrider frem.  
”Det går ganske udmærket. Vi har jo det her mål om at nå 15.000 titler på to år, og det arbejder vi støt og roligt hen imod. Jeg regner bestemt med, at vi kan nå det,” siger Lasse Horne, som er redaktionschef på L&R Digital.
Indtil nu er meget af det første år gået med at starte projektet op. Digitaliseringsprojektets infrastruktur skal indrettes, der skal findes leverandører og mange aftaler skal lukkes. Men nu er forberedelserne overstået, og forlaget er i intensiv dialog med forfattere og oversættere. 

Stor velvilje blandt forfattere
Siden den første, store annoncekampagne i dagbladene har Lindhardt og Ringhof også haft en fast månedlig annonce i Dansk Forfatterforenings medlemsblad, som løbende kaster nye henvendelser fra forfattere af sig.
”Vi oplever en meget stor velvilje fra forfatterne for digitaliseringsprojektet. De er glade for, at der nu bliver mulighed for at få genudgivet deres bøger, og det får vi meget positiv respons på. Folk er tilfredse og synes, at de får en god aftale,” siger Lasse Horne.
Men først og fremmest har Lindhardt og Ringhof så at sige ”grebet i egen barm.” Det vil sige, at man har gennemgået forlagets enorme bagkatalog – inklusiv de 33 forlag der gennem tiden er inkorporeret i L&R – for titler, der kunne være interessante at digitalisere.   

Kvalitet er parameteren
”Det er Jespersen og Pios klassiske forfatterskaber, hvor der er alt muligt fantastisk. Så er der rigtig meget spænding og gode romaner fra det gamle Grafisk Forlag. Der er også romance og ’tju-bang’-spænding i det gamle Winthers Forlag. Hvis det har haft gode salgstal før i tiden, så er det også noget, vi kigger på nu,” fortæller Lasse Horne.
Der er altså ikke noget, som kan være for gammelt. Så længe kvaliteten er der. Det kan både være fagbøger, børnebøger, ungdomsbøger – nærmest hvad som helst. Men det kræver, at værket er digitaliserbart.
Fuldt illustrerede værker er nemlig stadig svære at digitalisere, fordi de ikke passer ind på en telefon eller tablet. Ligesom en del fagbøger af ældre dato i dag må se sig overhalet af nyere viden, forklarer Lasse Horne.      

Nye samarbejder med forhandlere
Endnu er ingen af e-bøgerne fra forlagets digitaliseringsprojekt udkommet. Men digitaliseringen er i fuld gang hos en leverandør i Indien. Titlerne vil så udkomme løbende i dette forår og fremadrettet, fortæller Lasse Horne.
”Så snart de er færdige og har været gennem kvalitetstjek, bliver de udgivet. Men da det jo drejer sig om en meget stor mængde, håber vi at kunne indgå nye samarbejder med forhandlere om at udgive forskellige serier. På den måde vil vi nok forhale nogle af udgivelserne lidt.”
Et eksempel på dette er Lindhardt og Ringhofs tidligere samarbejde med Mofibo om salg af Barbara Cartlands kærlighedsromaner. Her blev frigivet nogle stykker af hendes over 700 bøger hver måned på Mofibo – en serie der ifølge Lasse Horne opnåede en stor, fast læserskare på streamingtjenesten.
Blandt nogle af de første titler, der blev inddæmmet i Lindhardt og Ringhofs digitaliseringsprojekt, er Morten Korchs samlede værker på 123 bøger. De er nu ved at blive klargjort til digital genfødsel som e-bøger sammen med mange andre titler.
Til at løfte den store opgave med digitalisering af de tusindevis af danske titler har L&R måtte opskalere deres samarbejde med den indiske samarbejdspartner, som også tidligere har stået for produktion af forlagets e-bøger.      

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere