Måltidet som stilleben

Undertitel: Fra offergave til fastfoodobjekt
Forfatter: Lise Bek
Sider: 484
Omslag: Indbundet
Forlag: Aarhus Universitetsforlag

Sødt, salt og syndigt. Mad er en hovedingrediens i livet, og måltidet er et af de mest elskede motiver i billedkunsten. Siden antikken har kunstnere haft det daglige brød på menuen. Men de udstiller ikke kun grøntsager og østers. De udstiller også synd, renhed og fordærv.  
I Måltidet som stilleben. Fra offergave til fastfoodobjekt præsenterer kunsthistoriker Lise Bek måltidsstillebenet og undersøger de forestillinger, man i årtusinder har gjort sig om mad. Hun følger motivet gennem kunsthistorien frem til i dag og afdækker dets mange moralske, politiske og religiøse betydninger. Undervejs udforsker hun blandt andet den kristne middelalders symboltænkning, modreformationens mystik og modernismens madkamp. Og hun viser, hvordan de ofte simple anretninger udfordrer kunstens traditionelle grænser som popkunst og kvindekamp, mens de til stadighed forfører – og bedrager – den sultne beskuer.

Fakta om bogen
Titel: Måltidet som stilleben
Undertitel: Fra offergave til fastfoodobjekt
Forfatter: Lise Bek
Sider: 484
Omslag: Indbundet
Forlag: Aarhus Universitetsforlag


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere