Mælkemanden

Forfatter: Anna Burns
Originaltitel: Milkman
Originalsprog: eng
På dansk ved: Sara Koch
Omslag: Hæftet
Omslagsgrafiker: Håkan Liljemärker
Forlag: Forlaget Palomar

Man Booker Prize, 2018”Den dag Somebody McSomebody satte en pistol mod mit bryst og kaldte mig en tøs og truede med at skyde mig, var samme dag som mælkemanden døde.” 
En roman om en ung kvinde der bare vil være i fred. Og om alle de mennesker der bor i kvarteret: de fromme kvinder, manden der ikke elskede nogen, pillepigen, atomdrengen -- og om det internationale par som vendte ryggen til børn og krig og tog ud i verden og dansede og således blev accepteret af både den ene side og den anden. 
 I et samfund der er opdelt i os og dem, og hvor bomber er mere accepteret end bøger, går mellemsøster rundt med næsen i bøger fra før det tyvende århundrede, og hendes måske-kæreste samler på bildele. En ældre paramilitær mand ønsker at indlede et forhold til mellemsøster, og hendes egen svoger sætter et rygte i gang om at de allerede har et forhold. Samtidig begynder det at forlyde at en af måske-kærestes bildele er smykket med det forbudte flag fra den anden side af vandet.   
”Imponerende … bekræfter Anna Burns’ position som en af vores opstigende litterære stjerner.” IRISH TIMES   
”Fremragende … Original, sjov, afvæbnende skæv og enestående: anderledes. GUARDIAN   
”Det er en kløgtig, fortræffelig redegørelse for Nordirlands sociale landskab, men Mælkemanden er så meget mere end det … [Den] er en kraftfuld og nødvendig bog med langt mere end en antydning af indestængt vrede.” IRISH INDEPENDENT  
 ”Hvis Beckett havde skrevet et prosadigt om Troubles, ville det ligne denne roman meget.” DAILY MAIL   
The Orwell Prize for Political Fiction, 2019  Shortlistet til Rathbones Folio Prize, 2019 Shortlistet til Women’s Prize, 2019 Man Booker Prize, 2018 National Book Critics Circle, 2018

Fakta om bogen
Titel: Mælkemanden
Forfatter: Anna Burns
Originaltitel: Milkman
Originalsprog: eng
På dansk ved: Sara Koch
Omslag: Hæftet
Omslagsgrafiker: Håkan Liljemärker
Forlag: Forlaget Palomar


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere