MAD – de største tegnere 3

  • Nye udgivelser
  • 18/12/2018
  • Cobolt

Undertitel: Don Martin 1965-1973
Forfatter: Don Martin
Originalsprog: eng
På dansk ved: Carsten Søndergaard
Serie: MAD
Tegner: Don Martin
Sider: 192
Omslag: Indbundet
Forlag: Cobolt

Tredje bind i Cobolts stort anlagte værkserie om MAD’s største tegnere. Flere bind under forberedelse til de kommende år.
At Don Martin var en fagligt dygtig og en usædvanligt dreven tegner er måske ikke det første, man tænker på, når man læser hans tegneserier. Men det var ubetinget tilfældet. Han havde en langvarig kunstuddannelse bag sig, da han indledte sin tegnerkarriere som freelancer i New York i midten af 1950’erne, og havde tidligere haft planer om at blive kunstmaler.   
Efter at have arbejdet for MAD i omkring ti år havde han midt i 1960’erne fundet sin endelige, uforlignelige stil. Af og til fik Martin plads i bladet til at lave længere tegneserier end de normale spøgefuldheder på en eller to sider, som han oftest bidrog med. Flere af dem er med i denne samling, og et par af dem har aldrig været trykt på dansk før.   
 EKSTRA   –        Stort udfoldeligt, dobbeltsidet »kunsttryk«, hvor Don Martin har sat sit helt eget præg på to af kunsthistoriens klassikere, Leonardo da Vincis Mona Lisa og Grant Woods American Gothic.  –        Forord af Peter Bagge   –        Erindringer af Dick DeBartolo, Duck Edwing og Frank Jacobs om at arbejde sammen med Don Martin –        Farvefoto af hele slænget af tegnere fra MAD’s storhedstid

Fakta om bogen
Titel: MAD – de største tegnere 3
Undertitel: Don Martin 1965-1973
Forfatter: Don Martin
Originalsprog: eng
På dansk ved: Carsten Søndergaard
Serie: MAD
Tegner: Don Martin
Sider: 192
Omslag: Indbundet
Forlag: Cobolt


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere