Maria Helleberg - Kvinderne fra Thy

Maria Helleberg vender nu blikket mod sin egen vilde familiehistorie med en slægtsroman om oldemoren Mariane og mormoren Marie Dusine. Et stærkt og vedkommende portræt af kvindeliv i Danmark hen over århundredskiftet i en tid, hvor kærligheden og det frie valg stadig ikke var for alle.

 I Kvinderne fra Thy møder vi oldemoren Mariane, der kunne være blevet frue på en herregård, men i stedet ender i Vester Vandet, alene med en stor børneflok, da hendes mand stikker af for at prøve lykken i Amerika. Og mormoren, Marie Dusine, der derfor vokser op uden en far eller andre mandlige autoriteter. Hun er en vred oprører, der ikke kan bestride arbejdet som stuepige, men som gennem sine stærke holdninger kommer til at danne par med en uventet mand.

Det er en fortælling om upassende forelskelser, om at have lykken inden for rækkevidde og tabe det hele på gulvet, og om at udfordre fastlåste normer og skabe muligheder for sig selv.

 

Maria Helleberg (f. 1956) er magister i teatervidenskab. Debuterede formelt i 1986 med romanen Seersken. Hermed var hjørnestenen lagt til et af de mest læste forfatterskaber i Danmark der også rummer både børnebøger, ungdomsbøger, rejsebøger, biografier, fagbøger og skuespil. Særlig gennemslagskraft har hun haft med de historiske romaner, hvor hun har portrætteret en lang række danske konger og dronninger. En anden tråd i forfatterskabet er den danske guldalder med portrætter af Johanne Luise Heiberg (Scenesat), Thorvaldsen (Alberto) og Kamma Rahbek (Kamma).
Senest er udkommet Thomasines frihed i 2015.

Samleren

Omslag: Alette Bertelsen

ISBN: 978-87-638-4195-5

382 sider

Udkommer: 10.11.2016


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere