Marie Louise Valeur Jaques bliver seniorredaktør hos Strawberry Forlag

Det norskiske forlag Strawberry Publishing udbygger deres afdeling i Danmark.

De seneste år har Strawberry Publishing fyldt godt i nyhedsoverskrifterne i norske aviser og tidskrifter, der interesserer sig for de tektoniske pladeskift, vi er vidne til, i den nordiske bogbranche. 

Strawberry Publishing - med den fotogene, farverigt klædte hotelmilliardær Petter Stordalen i spidsen som hovedejer - modsiger de dystre signaler, der lyder om nordisk forlagsvæsen i disse år - i samme retning peger, at det svenske mediehus Bonnier igen entrerer det danske bogmarkedet efter en pause på 13 år. Det sker i 2020 med forlaget Gutkind med Jacob Søndergaard i spidsen.

En drømmestart

I starten af året etablerede Strawberry Publishing sig i Sverige, og for kort tid siden begyndte man at skabe en dansk afdeling med navnet Strawberry Forlag. Første ansatte blev Birgitte Franch som forlægger og direktør. Hun kom fra stillingen som forlagschef for skønlitteratur hos People´sPress. 

Nu har forlaget headhuntet Marie Louise Valeur Jaques som seniorredaktør. Hun kommer fra stillingen som senioredaktør på Gyldendal, men har tidligere været redaktør på Cicero og Rosinante & Co.

"Det føles fantastisk. Marie Louise har en helt utrolig sans for den gode historie, hun arbejder målrettet med sine forfatterskaber og har utallige gange vist, at hun kan spotte kvaliteten hos en forfatter og opbygge et forfatterskab – og den evne bliver en vigtig brik hos os," udtaler Birgitte Franch

Foto: F. Gernyx©


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere