Marronage 2

Serie: Marronage
Illustrator: Barly Tshibanda Tondoy, Lucien Diatta, Nanna Deboi
Sider: 64
Omslag: Hæftet
Forlag: Forlaget Nemo

Tidsskriftet Marronage vil gøre op med den historiske forvrængning i den offentlige debat om koloniale perspektiver og racistiske samfundsstrukturer ved at intervenere, dele viden og give perspektiv.

Marronage er modstand mod de fortællinger der bestemmer, hvem der er frie og hvem der ikke er. Og det er et forsøg på at give stemme til dem, der blev skrevet ud af nationalstatens fortælling, fordi de ikke passede ind i den.

Den 31. marts 1917 blev de Dansk-Vestindiske øer solgt til USA fordi de ikke længere var profitable for Danmark. Også i dag udsletter nationalstaten menneskers identiteter som det sker i skolen, på jobcenteret og i flygtningelejren. Kolonitidens skygge er over alt omkring os. Den racegør, opdeler og adskiller mennesker, sætter grænser og skaber hierarkier.

Tidsskriftet Marronage udfordrer og undersøger de nationale fortællinger, drager forbindelse mellem historien og vores samtid og giver plads til de stemmer, der i dag laver Marronage.

I dette nummer har vi bidrag fra Julia Suárez Krabbe, Mai Takawira, Justin Francis Kennedy, Yong Sun Gullach, Céleste Michel Kigali Nshimiyimana, Barly Tshibanda, Naja Berg Hougaard, Nanna Debois Buhl, Aisha Mansour, Astrid Nonbo Andersen og Lesley-Ann Brown.

Tidsskriftet er illustreret af Barly Tshibanda Tondoy, Lucien Diatta, Nanna Debois Buhl, Nanna Katrine Hansen, Rakel Stammer, Ribka Pattinama Coleman, Tjelle Esrom Raunkjær, Tor Dalsgaard Krag og Tor Trads.

Marronage udkommer tre gange i løbet af 2017.

Redaktion: Albert Scherfig, Emil Elg, Laura Na Blankholm, Lea Kim Kramhøft, Lotte Løvholm, Mai Takawira, Nazila Kivi, Nicklas Weis Damkjær, Nina Cramer, Sophia Wathne, Tess Sophie Skadegaard og Yannick Nehemiah Antonio Harrison

ISBN: 978-87-92880-13-0
ISSN: 2446-306X

Fakta om bogen
Titel: Marronage 2
Serie: Marronage
Illustrator: Barly Tshibanda Tondoy, Lucien Diatta, Nanna Deboi
Sider: 64
Omslag: Hæftet
Forlag: Forlaget Nemo


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere