Martha-prisen går til Jesper Stein

Bog & idé-kædens kunder har talt: Årets Martha-pris går til journalisten Jesper Stein for hans igangværende krimiserie om Axel Steen.

Det blev tidligere journalist, nu krimiforfatter på fuld tid, Jesper Stein (f. 1965), der blev beæret med Martha-prisen 2017. Prisen, der er opkaldt efter Dansen med Regitze-forfatteren, Martha Christensen, er blevet uddelt hvert år siden 1989. Prisen uddeles af Bog & idé, der udvælger årets otte mest interessante forfattere, som kunderne herefter stemmer på.

Før Stein har forfattere som Jussi Adler-Olsen, Hanne Vibeke Holst og Leif Davidsen modtaget prisen, der øjensynligt har udviklet sig til en slags uofficiel krimipris. Sara Blædel har eksempelvis modtaget den fire gange. Det er i det hele taget ret normalt, at Martha-prisen går til den samme forfatter mange gange, om end en regel om, at der skal gå fire år mellem den samme forfatter nomineres, er blevet indført. Der er, trods krimi-slagsiden, ingen formelle krav til genre eller nationalitet, og nogle gange går Martha-prisen overraskende steder hen, som i 2002, hvor fantasy-pioneren J.R.R. Tolkien blev tildelt prisen, næsten 30 år efter sin død.

Jesper Stein har udelukkende skrevet kriminalromaner om politiopdageren Axel Steen. Det er indtil videre blevet til fem bøger: Uro (2012), Bye Bye Blackbird (2013), Akrash (2014), Aisha (2015) og Papa (2017). Stein har i øvrigt en ret unik blanding på sit CV, da han har erfaring som både kriminalreporter og kulturjournalist.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere