Martin Luther - Den store Katekismus

Undertitel: med ny fortale og formaning til skriftemål
Forfatter: Finn B. Andersen
Sider: 176
Omslag: Paperback
Forlag: Books on Demand

I 1528 var Luther med på en rundrejse til de nye lutherske menigheder. Han kunne da konstatere, at det stod sløjt til med folks viden om selv de helt grundlæggende ting i kristendommen.

For at råde bod på det, udarbejder Luther noget undervisningsmateriale. Det er en bearbejdning af en række undervisningsforløb, som Luther selv havde haft over katekismen. Resultatet af det er Den Lille og Den Store Katekismus. De svarer til hinanden som det vi i dag ville kalde elevens bog og lærerens bog. I den lille finder man det stof, som børnene og den jævne kristne skulle kunne. I den store et dette så uddybet og forklaret. Luther giver desuden er række gode pædagogiske og teologiske råd, samtidig med at der er konkrete vejledninger til de enkelte emner og afsnit.

De første udgaver udkom i 1529, men allerede året efter kom der et nyt oplag. Her har Luther udvidet sin indledning med en række vigtige iagttagelser og gode råd. Desuden tilføjer han en kort vejledning om skriftemålet, hvor det især er den personlige sjælesorg, Luther er optaget af.

Det er denne reviderede og udvidede udgave fra 1530, der her bringes i en ny oversættelse med Cranachs originale tegninger.

Fakta om bogen
Titel: Martin Luther - Den store Katekismus
Undertitel: med ny fortale og formaning til skriftemål
Forfatter: Finn B. Andersen
Sider: 176
Omslag: Paperback
Forlag: Books on Demand


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere