Mediepsykologi

Undertitel: Retninger – Fremtid
Forfatter: Jytte Lund Larsen, Torben Christensen
Sider: 76
Omslag: Hæftet
Omslagsgrafiker: Christina Tscherning Andersen
Forlag: Forlaget Hedwig

Mediepsykologi – Retninger – Fremtid tager udgangspunkt i den nye bekendtgørelse for psykologi på de gymnasiale uddannelser. De unge navigerer som digitale indfødte rundt på sociale medier og anvender ny teknologi.   Forfatterne ønsker at bidrage til at gøre målgruppen bevidst om etik, digital dannelse og fordele og ulemper ved at bruge de sociale medier (SoMe). De unge skal have en forståelse for opslag på nettet og en bevidst viden om den digitale verden og lære, hvordan de selv kan have indflydelse på, hvordan de bruger de sociale medier, og hvordan det påvirker identitetsdannelsen. Bogen trækker tråde til andre psykologiske retninger, hvor det er naturligt. Desuden kan bogen bruges som afsæt til tværfagligt samarbejde mellem psykologi og andre fag på ungdomsuddannelsen. I bogen er der interviews med fagpersoner, som har fingeren på pulsen i forhold til unge. Bogen henvender sig primært til gymnasiale uddannelser, men undervisere og studerende på andre uddannelser med interesse for mediepsykologi kan også få udbytte af bogen.
Om forfatterne Jytte Lund Larsen er cand.pæd. i tysk, pædagogik og psykologi og sidefag i psykologi. Co-active coach, cpcc, journalist. Censor på videregående uddannelser. Lektor på VUC & hf i Nordjylland. Forfatter til fagbøger og skønlitteratur.    
Torben Christensen er uddannet cand.scient. i biologi og idræt samt ph.d. i psykologi og har desuden en officersuddannelse bag sig. Torben har mange års undervisningserfaring fra både STX, Københavns Universitetet og VUC og er nu ansat på KVUC. Sideløbende arbejder han som censor på Akademiøkonom-uddannelsen i Velfærd – undervisning - sundhed samt med forfatterskab til andre kommende bøger.

Fakta om bogen
Titel: Mediepsykologi
Undertitel: Retninger – Fremtid
Forfatter: Jytte Lund Larsen, Torben Christensen
Sider: 76
Omslag: Hæftet
Omslagsgrafiker: Christina Tscherning Andersen
Forlag: Forlaget Hedwig


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere