Mere dansk fantasy ønskes

Rikke Havner Alrø vandt forlaget Superlux og Fantasyfestivalens konkurrence om at få udgivet sit manuskript til næste års festival.

Da landet er ramt af coronavirus, blev Fantasyfestival som bekendt afholdt online i år. Det fik forlaget Superlux til at tænke, at mange forfattere sikkert havde fået skrevet deres manuskripter færdige under karantænen – og det var også tilfældet med Rikke Havner Alrø.

”Jeg fik idéen til mit manuskript sidste vinter. Det tog mig 10 måneder at skrive, og meget af bogen blev til under karantænen, hvor jeg skrev hver aften,” fortæller hun.

Rikke Havner Alrø er selv inspireret af forfattere som Marie-Louise Rønning, J. R. Ward, Charlaine Harris. Og så har hun selvfølgelig fulgt bevægelsen om mere dansk fantasy:

”Det jeg gerne vil bidrage til fantasygenren, er mere dansk fantasy, der foregår i Danmark. Der er rigtig meget god dansk fantasy, og det var vigtigt for mig, da jeg skrev min fortælling, at den skulle være dansk. Derfor bor mine karakterer også i Danmark og har danske navne.”

Hendes inspiration til bogen kom dog også fra en gåtur i Odense, hvor historien foregår:

”Jeg husker særligt en dag, hvor jeg gik fra min arbejdsplads på OUH til Dyrskuepladsen i udkanten af Odense.

Det blæste voldsomt og småregnede, og jeg blev pludselig ramt af en følelse af inspiration. Vinden nærmest blæste mig hen til mit bestemmelsessted, og jeg vidste bare, at den følelse skulle jeg skrive noget om.”

Helt ny på forfatterscenen

Rikke Havner Alrø har ikke skrevet noget før. Hun har altid været historiefortæller og nok også altid vidst, at hun en dag ville skrive en bog – og hun har altid vidst at det skulle være fantasy.

”Jeg er debuterende forfatter og Superlux er det første forlag, der har set manuskriptet. Fantasy er mit hjemland, derfor har jeg altid vidst, at når jeg endelig satte mig til tasterne, ville jeg skrive fantasy.” 

Hun har i mange år arbejdet med kommunikation og tekstforfatning, men har drømt om at skrive fiktion. Derfor føles det meget naturligt for hende endelig at tage forfatter-hatten på. På trods af det, er hun dog overvældet over at vinde konkurrencen:

”Det er så vildt at vinde konkurrencen. For det første ved jeg, at de har set og vurderet manuskriptet. Det kan man jo aldrig være sikker på, at et forlag rent faktisk har tid til at gøre. Og så er det bare så vildt, at de første, der ser det, siger ja tak.

Det havde jeg ikke regnet med. ”

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere