Merete Pryds Helle modtager Otto B. Lindhardt Prisen

I forbindelse med Lindhardt og Ringhofs efterårsreception i dag modtager Merete Pryds Helle forlagets pris.

"Et forlag er sine forfattere, som Otto engang sagde, og denne forfatter har i særlig grad været med til at styrke den skønlitterære profil for Lindhardt og Ringhof."

Adm. direktør på Lindhardt og Ringhof, Lars Boesgaard, fortsatte sin tale til Merete Pryds Helle med ordene:

Årets prismodtager høster ikke kun laurbær til sig selv, men også til forlaget. Vi glæder os over hendes sejr og føler faktisk også, at det er vores sejr."

'Vi kunne alt', som Merete Pryds Helles seneste roman, der netop er udkommet, ligger nr. 1. på alle bestsellerlister, mens hendes forrige roman, 'Folkets skønhed' blev hendes folkelige gennembrug og desuden modtog både De Gyldne Laurbær og Politikens Litteraturpris. Den sidstnævnte bog ligger nr. 1 på paperback-listen.   

Lars Boesgard sagde endvidere:   

"Merete skriver sine bøger i hånden – men endnu vigtigere; Du skriver dem med hjertet. Du har valgt at skrive de glemte, de tavse og de dødes historie. Husmødrene, som stod i skyggen og ikke havde nogen stemme. Børnene, som ingen hørte eller så, før det var for sent. Det er knugende, det er brutalt, det er enkelt og smukt og fortalt med et imponerende mod. Og det er jo det, litteratur skal: Det skal berøre os – også selv om det ikke altid er rart."

Prisen så dagens lys i 2014 og er opkaldt efter forlagets stifter, Otto B. Lindhardt. Ud over æren modtager Merete Pryds Helle 50.000 kroner.

BogMarkedet ønsker tillykke!

Foto: Trine Søndergaard


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere