Mick Øgendahls litteraturprogram blåstemples i Cannes

Det måske mest omdebatterede tv-program om litteratur i de seneste år modtager international anerkendelse i form af en gulddelfin.

Det lykkedes programserien ’Øgendahl og de store forfattere’ med komikeren Mick Øgendahl i front at skabe blæst om litteraturformidling, da serien blev sendt på DR i maj og juni.

Men måske ikke helt på den måde, det var tiltænkt. Mange anmeldere og kulturstemmer var negativt stemt over for serien, som de mente var useriøs litteraturformidling. Og det, der var værre.

Uanset kritikken opnåede ’Øgendahl og de store forfattere’ sit måske vigtigste mål, nemlig at nå ud til folk, der normalt aldrig ville se et tv-program om litteratur. 

Nu har Mick Øgendahl fået fornem international anerkendelse - et blåstempel kan man sige - i form af af en gulddelfin (Dauphin d’Or) ved prisuddelingen Cannes Corporate Media & TV Awards uddelt i Cannes i Frankrig. ’Øgendahl og de store forfattere’ vandt i kategorien ’Bedste dokudrama’.

”Jeg kan ikke få armene ned. Først en kæmpe anerkendelse fra den danske lærerstand, som nu vil bruge det som undervisningsmateriale – og nu udlandet. Den kvalitet, jeg kunne se i formatet, inden programmerne blev lavet, er nu blevet bekræftet endnu engang. Det er dejligt, når en original og uortodoks tilgang til stoffet kan brænde så meget igennem. Så er missionen lykkedes til fulde,” udtaler en glad Mick Øgendahl i en artikel bragt på DRs hjemmeside.

Det er ”en enorm opmuntring at få en tv-pris i Cannes,” følger Martin Sundstrøm op. Han var redaktør på serien. 

Forfatterne i den prisvindende sæson var eksempelvis H.C. Andersen, Karen Blixen, Herman Bang, Dan Turèll og Tove Ditlevsen. DR er gået i gang med forberedelserne til en ny sæson af serien med nye, store forfattere.   

BogMarkedet ønsker tillykke!

Foto: DR


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere