Mikrofest redigeret af Rikke Oberlin Flarup, Christel Sunesen og og Lars Emil Foder.

Vild, vildtflagrende, fascinerende og apperitvækkende antologi om 24 mikroforlag.

Pakket ind i det minimalistiske omslag af brunt indpakningspapir - med titlen på antologien som den eneste udsmykning - bliver vi præsenteret for 24 mikroforlag. Men ikke med fakta, navne, adresser, udgivelseslister, ikke en gang med sidetal i bogen. Det er pudsigt, at et forlag med navnet Arkiv for Detaljer udgiver.

Til gengæld - og det er meget mere spændende - får folkene bag hvert mikrolag et par siders plads til at præsentere sig selv, som de bedst synes. Fonte, lay-out, farver og alt mulig andet varierer i hvert kapitel. Og sådan skal dét være her.

Baggaardsbaroner gør det med et tegneseriebillede, Ekbátana forklarer, hvad forkortelsen "AlfabeFEST" dækker over ("S" sår for "IKKE at kalde bøgerne SMALLE & SKÆVE, men SANDE & SÆRE" - vildskaben i lay-out er fint afbalanceret med sirlige, akademiske slutnoter), forlag som Gladiator og Kronhjort præsenterer sig med prosa, Silkefyret med aforismer skrevet på et gammeldags hakkebræt, der tørster efter farve, Batzer & Co. med en citatmosaik, en definition fra Wikipedia udgør Fuglekøjens bidrag. Og så videre.

Det er vildt, det stritter, det er sjovt, underfundigt, tankevækkende, mystisk, mærkeligt - men det er ikke rodet. Det søger bogens minimalistisk-systematiske lay-out for. Og så får læseren lyst til at dykke ned i de enkelte forlag. Og det er meningen.   

 

Inden længe bringer BogMarkedet et kort interview med den ene af bogens redaktører, Christel Sunesen.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere