Min søde, glemsomme bedstefar

  • Nye udgivelser
  • 06/09/2017
  • Turbine

Forfatter: Ilona Lammertink
Originaltitel: Mijn lieve vergeetopa
Originalsprog: dut
På dansk ved: Rico Bæk Olesen
Sider: 28
Omslag: Hardback
Forlag: Turbine

Malthe elsker sin bedstefar. Han elsker når bedstefar fortæller historier fra dengang, han var kaptajn på et skib. Han har været i en helt masse lande, set en hel masse ting og haft en kat, der hedder Matros.

En dag da Malthe og bedstefar skal i dyrehaven, begynder bedstefar at spise det brød, de har med til dyrene, og han har lidt svært ved at finde vejen hjem igen. Måske laver bedstefar sjov, tænker Malthe. Men Malthes mor og far fortæller ham, at bedstefar har fået en sygdom, som gør, at han ikke længere kan huske en masse ting.

Næste gang Malthe besøger bedstefar, kan bedstefar ikke huske, hvem Malthe er, og Malthe bliver meget bange. Hans forældre og bedstemor trøster ham, og fortæller ham, at det ikke er nogens skyld at bedstefar ikke kan huske mere, men at der desværre heller ikke findes nogen medicin, der kan hjælpe.

Til sidst finder Malthe på en god ide til at minde bedstefar om de gamle dage.

Ilorna Lammertink har skrevet en rørende børnebog, der kan hjælpe med at forklare, hvad der sker, når bedsteforældre går hen og bliver glemsomme. Til børn på 4 år og opefter.

Bagerst i bogen er der oplysninger om, hvordan demenssygdom kan påvirke dit barn, og hvordan du bedst hjælper dit barn med at forstå den. 

Fakta om bogen
Titel: Min søde, glemsomme bedstefar
Forfatter: Ilona Lammertink
Originaltitel: Mijn lieve vergeetopa
Originalsprog: dut
På dansk ved: Rico Bæk Olesen
Sider: 28
Omslag: Hardback
Forlag: Turbine


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere