Min sommer – Allan Lillelund Andersen

Sommer er sol, afslapning, refleksion, projekter, opsamling, udflydning, ekstra tid til familien og så videre. BogMarkedet undersøger, hvad bogfolket skal.

Vi har spurgt en masse spændende mennesker fra bogbranchen de samme tre spørgsmål. Der er et nyt interviewoffer hver eneste hverdag i juli – bortset fra fredag den 13. Det kunne vi ikke byde nogen.  

Allan Lillelund Andersen er forlægger på forlaget Silkefyret, der har specialiseret sig i sig i korte, stærke romaner med det visuelle udstyr helt i top. Han er selv forfatter – senest til ’En loppe hopper ud ad vinduet’ (ill. af Gitte Lægaard), der henvender sig til skrivelystne unge – og han var hovedmand bag festivalen BogGods i Aarhus i midten af juni. 

 

Har du et sommerferieprojekt – praktisk eller feriemæssigt?

”Ja, jeg skal faktisk til Prag med min tjekkiske oversætter Lada Halounova og min illustrator og bedre halvdel Gitte Lægaard. Vi skal besøge Jáchym Topol i hans sommerhus, hvor han angiveligt tilbringer sin tid på at kløve brænde og skrive på sin næste roman. Vi har netop udgivet hans ’Gennem et koldt land’ på forlaget, en stærk bog om skylden og livet efter Theresienstadts rædsler, men desværre var han forhindret i at deltage i lanceringen af værket her i juni. Nu vil vi se, hvad de kævler i Prags skove kan, som vi ikke kan i Aarhus ;-) 

Foruden dette skal jeg på ’Tag og skriv!’ på Testrup Højskole, for foruden at arbejde med et forlag har jeg også egne tekster, der skal færdiggøres (det går langsomt!). Jeg håber, dette kursus kan inspirere mig til at gøre dem færdige næste år.” 

Hvilke bøger skal du læse, mens du daser i liggestolen?

”Jeg skal så absolut læse forlaget Palomars nyeste roman, ’Den sommer med hunden’, som vist er italiensk litteratur, når det er mest fabelagtigt og forførende! Foruden dette skal jeg læse Gabrielle Wittkops ’Eksemplariske Bortgange’, der er udkommet på Sidste Aarhundrede. Jeg læste hendes ’Nekrofilen’ og blev både rystet og fascineret på samme tid, og det er jo ikke dumt, når det sker! Hvis jeg når en tredje roman, bliver det nok Marguerite Duras´ ’Lol V.s Steins henførelse’.

Hvad ser du frem til i efterårets bogsæson?

”Personligt glæder jeg mig til at udkomme med min egen oversættelse af ’Mørk Materie’ (af norske Tormod Haugland). Om en mand der vender hjem til byen, han er vokset op i, for at se fortiden og dæmonerne i øjnene. 

Jeg glæder mig også til de danske oversættelser af både tyske Imgard Keuns ’Barn af Verden’, svenske Kristofer Ahlströms ’Hjertet er kun en muskel’, samt det engelske, stærke værk, ’Tidevandszonen’, af Sara Moss. ’Hjertet er kun en muskel’ bliver også første udgivelser i en ny serie på forlaget Perleværker, der sætter fokus på nye guldkorn indenfor romanfiktionen fra hele verden! Et mere klassisk romanformat, hvor den gode fortælling er i højsædet. Denne serie glæder jeg mig også til!

Så skal jeg jo til BogForum for første gang med forlaget! Mon jeg drukner eller svømmer oven vande? :-)”

Foto: Line Beck.

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere