Min sommer – Bjarke Larsen

Sommer er sol, afslapning, refleksion, projekter, opsamling, udflydning, ekstra tid til familien og så videre. BogMarkedet undersøger, hvad bogfolket skal.

Vi har spurgt en masse spændende mennesker fra bogbranchen de samme tre spørgsmål. Der er et nyt interviewoffer hver eneste hverdag i juli – bortset fra fredag den 13. Det kunne vi ikke byde nogen.  

Som mange af vores læsere ved, var Bjarke Larsen chefredaktør på BogMarkedet i mange år. Han er journalist, forfatter til mange bøger og ejer og driver forlaget og kursusvirksomheden Pressto.

 

Har du et sommerferieprojekt – praktisk eller feriemæssigt?

”Først og fremmest at slappe af og få nogle ugers reel ferie. Jeg har altid været dårlig til slet ikke at foretage mig noget fagligt i mine ferier. Det er også svært, når man har en meget lille virksomhed. Heldigvis er jeg god til at gå koncentreret ind i arbejdet i en periode, og så lukke det helt ud af hovedet for at slappe af igen. 

Ferieprojektet bliver nok at få malet de sidste to sider af vores træhus, som efterhånden trænger. Og så skal vi sætte nyt træhegn op ind mod naboen. Det gamle er ved at falde fra hinanden.”

Hvilke bøger skal du læse, mens du daser i liggestolen?

Hmm. Mest manus’er til mine egne udgivelser i efteråret, er jeg bange for. Men jeg håber også at få læst Merete Pryds Helles ”Folkets skønhed” og den nye med Salman Rushdie. Jeg hører meget lydbøger, så der ryger nok også nogle hygge-krimi-lydbøger ind i øregangene. Jeg gider ikke krimier med udpenslet vold og sadisme, som der desværre har været en bølge med. Men har den ikke toppet efterhånden?”

Hvad ser du frem til i efterårets bogsæson?

”Selvfølgelig mit eget forlags udgivelser. Hæ. Hæ. Vi laver en bog om mindfulness i naturen, som jeg er ret overbevist om bliver et hit i det segment. Det er den første af sin art i Danmark, mens der er meget fokus i udlandet på det, der hedder økoterapi og som denne bog er en del af. 

Så kommer der også en bog om, hvordan man kan få et bedre samvær med demensramte og en virkelig velskrevet, journalistisk bog om spiseforstyrrelser med et par dramatiske cases, som jeg håber vil vække debat.

Jeg har med skam at melde ikke det store overblik over efterårets forventede bestsellere. Det skal jeg også bruge min sommerferie på at få. ”

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere